Sessiz derbi!

Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray evinde Fenerbahçe'yi konuk etti. Mücadele 0-0 eşitlikle son buldu. Karşılaşmanın ilk yarısında Fenerbahçe daha etkili görüldü. Sarı-lacivertliler Vincent Janssen ile 2 önemli pozisyon yarattı.

Sessiz derbi!
22 Ekim 2017 Pazar 21:28 tarihinde eklendi.
Süper Lig 9'uncu hafta mücadelesinde Galatasaray ile Fenerbahçe 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla birlikte Galatasaray 23, Fenerbahçe 15 puana yükseldi.
 
 
Bir pozisyon sonrası hakem Cüneyt Çakır'a tepki gösteren Sarı-kırmızılı tribünler, sahaya yabancı maddeler atmaya başladı. 
 
Yardımcı hakem Tarık Ongun ise başına isabet eden bir madde nedeniyle yerde kaldı. Tarık Olgun'un saha içindeki tedavisinin ardından mücadele kaldığı yerden devam etti.
 
Galatasaray yıldızlardan Cüneyt Çakır'a sitem 
 
Feghouli "Pozisyon net penaltıydı"
 
Muslera "Kartlar var, bunlar adil mi bakmak lazım"
 
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Sarı Kırmızılı futbolculardan Feghouli ve kaptan Muslera karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır'ı eleştirdiler. Hasan Ali Kaldırım ile yaşanan tartışmalı pozisyonun penaltı olduğunu belirten Feghouli "Çok ufak detaylar yüzünden berabere kaldık. Daha iyisi olabilirdi. Pozisyon penaltıydı. Yan hakeme de çok yakındı. Maç içerisinde insan hataları olabiliyor.Kırmızı kartı en iyi olduğumuz dakikalarda gördük. Kalan dakikaları kapalı oynamak zorunda kaldık." şeklinde konuştu. 
 
Galatasaray'ın kaptanı Muslera ise " Bakıldığı zaman maça iyi başladık, Ndiaye ve Fernado ile pozisyon da bulduk, Gomis ile kaçırdığımız goller de var. Sarı kartlar var, bunlar adil mi bakmak lazım.Çok pozisyon bulduk, baskıları doğru yerde yaptık. Fenerbahçe'ye karşı 10 kişi kaldık defans yapmak zorunda kaldık'' diye konuştu. 
 
Mathieu Valbuena "1 puan çok fena bir puan değil bence"
 
Nabil Dirar "Pişmanlık dolu bir akşam"
 
Fenerbahçe'nin yıldız oyuncularından Mathieu Valbuena ve Nabi Dirar derbi maçı sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundular. Oyunun yapılan faullerden dolayı çok durduğunu ve iyi bir maç olmadığını belirten Valbuena "Çekişmeli br karşılaşma oldu, tansiyonu yüksek bir maçtı. Çok fazla faulün oldu, maç çok fazla durduğu bir mücadeleydi. Çok iyi bir maç olmadı açıkçası. 1 puan çok fena bir puan değil bence. İyi bir takım ruhu gösterdik. Rakip kaleye istediğimiz kadar tehlikeli olamadık. Rakibimiz 10 kişi kaldıktan sonra rakibimize zorluk çıkarablirirdik, 3 puan alabilirdik." diye konuştu.
 
Nabil Dirar ise "Kötü başladık ama daha sonra döndük. Rakibimiz 8 puanın verdiği özgüvenle çıktı. Biz de kazanmak için gelmiştik. İyi bir maç çıkardık, özellikle defansif anlamda. Goller de bulabilirdik, rakip 10 kişi kaldı bu yüzden pişmanlık dolu bir akşam. Daha iyisini yapabilirdim. İlk derbi maçımı oynadım, kendi performansımdan mutluyum" ifadelerini kullandı.
 
MAÇTAN DAKİKALAR
 
3'üncü dakikada Galatasaray mücadelenin ilk tehlikesini yarattı. Younes Belhanda'nın kullandığı duran topta yaşanan karambol sonucunda top Feghouli'nin önünde kaldı. Feghouli'nin vuruşu savunmadan dışarı gitti.
 
6'ncı dakikada Fenerbahçeli Janssen Serdar Aziz'e yaptığı müdahalenin ardından topu filelere gönderdi ancak hakem Cüneyt Çakır, Janssen'in yaptığı hareketi faul olarak değerlendirdi ve golü geçersiz saydı.
 
20'nci dakikada Bafetimbi Gomis rakiplerinden sıyrıldı ve ceza sahası içerisinde vuruşunu yaptı. Kameni kurtardı.
 
21'inci dakikada Galatasaray ceza sahasına gelen ortaya Valbuena ve Muslera yükseldi, ikisi de topa dokunamayınca meşin yuvarlak boşta kaldı. Sarı-kırmızılı takımın savunması topu uzaklaştırdı.
 
27'nci dakikada Galatasaray Fenerbahçe yarı alanında topu kaptı ve hızlı çıktı. Gomis topu ayağından açtı, seken top Feghouli'ye geldi. Feghouli, Belhanda'ya, Belhanda, Tolga'ya verdi. Tolga'nın vuruşu savunmadan sekerek kaleci Kameni'de kaldı.
 
30'uncu dakikada Maicon meşin yuvarlağı içeri gönderdi, Belhanda'nın vuruşu üstten dışarı gitti.
 
40'ıncı dakikada Fenerbahçe Janssen ile tehlikeli geldi. Hollandalı oyuncunun vuruşu üstten auta çıktı.
 
43'üncü dakikada Fenerbahçe Ozan Tufan'la topu çaldı. Valbuena'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Janssen, kötü bir vuruş yaptı ve top dışarı gitti.
 
İlk yarı 0-0'lık eşitlikle sonuçlandı.
 
46'ncı dakikada Fenerbahçe Janssen ile pres yaptı. Muslera çalım atmayı denedi, başarısız olunca top kornere çıktı.
 
49'uncu dakikada Latovlevici içeri kesti, seken top Tolga'da kaldı. Tolga'nın kafa vuruşu'nu Kameni kornere çeldi.
 
54'üncü dakikada Fernando Muslera'nın kullandığı degaj Valbuena'da kaldı. Fransız oyuncunun vuruşu dışarı gitti.
 
67'nci dakikada sarı-kırmızılı takımın kullandığı köşe vuruşunda Belhanda Latovlevici'ye çıkardı. Latovlevici'nin ortasını savunma karşıladı.
 
73'üncü dakikada Galatasaraylı Fernando meşin yuvarlağı Belhanda'ya aktardı. Belhanda kaleci ile karşı karşıya kaldığı bir pozisyonda yerde kaldı. Hakem Cüneyt Çakır, Belhanda'nın kendisini aldattığını belirterek 2'nci sarı karttan oyun dışında bıraktı.
 
90'ıncı dakikada sağ kanattan gelen topta Fenerbahçe tehlikeli geldi. Savunma araya girerek topu taca gönderdi.
 
Mücadelenin kalan bölümünde tehlikeli gol pozisyonu yaşanmazken, iki ekip de sahadan birer puan ile ayrılmış oldu.