Sete icra baskını

Yönetmen Semerci’nin ‘Nefes’ filminden kalan borçları başına sorun açmaya devam ediyor. Semerci’nin çektiği “Ayhan Hanım” isimli filmin setine haciz memurları gitti. Ancak Semerci sete ara verdi

Sete icra baskını
01 Ağustos 2012 Çarşamba 09:57 tarihinde eklendi, 1.617 kez okundu.

 

Yönetmen Levent Semerci, 2009 yılında çektiği “Nefes: Vatan Sağolsun”dan kalan borçları nedeniyle yeni filmi “Ayhan Hanım”ın setinde sıkıntılı günler geçiriyor.

2 milyon 436 bin 780 seyirci ve 19 milyon 816 bin 778 TL toplam hasılat elde eden “Nefes: Vatan Sağolsun”, vizyon başarısı ve terör konusuna bakış açısı kadar Semerci’nin oyunculara ve teknik ekibe ödemediği paralar da gündeme geldi. Film ekibinden çok sayıda kişi Semerci’ye alacak davası açtı.
 
Davayı kazanan ilk kişi filmin Uygulayıcı Yapımcısı Tolga Afşin Kaya oldu. Kaya 193 bin TL ve masraflarını yapım şirketi Creavidi’den alma hakkı kazandı. Ancak Kaya, yönetmen Semerci Creavidi Film ile kağıt üzerine hiçbir bağının olmadığını belirttiği için alacağını tahsil edemedi.
 
Bunun üzerine icra yoluna giden Kaya, basın bültenlerinde ve yapılan açıklamalarda Creavidi Film adına yapıldığı ifade edilen Semerci’nin Eskişehir’de çektiği yeni filmi “Ayhan Hanım”ın setine haciz gönderdi. Haciz memurları Vahide Gördüm ve Selçuk Yöntem’in başrolünü oynadığı sete gidip icra tespiti yaptı. Ancak Semerci bu kez filmin Creavidi adına çekilmediğini, şirketle alakasının bulunmadığını belirterek Kaya hakkında usülsüz haciz yaptırdığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Semerci, şikayet dilekçesinde sete haciz gittiğine dair Vahide Gördüm’ü de şahit gösterdi.
 
Ancak Kaya, film adına yapılan resmi basın açıklamalarında projenin Creavidi adına çekildiğini belirterek İcra Müdürlüğü’nden ikinci kez haciz kararı çıkarttırdı. Sete geçen cumartesi haciz memurları gitmeye hazırlanıyordu ancak Semerci’nin bunu haber alıp çekimlere ara verdiği iddia edildi. 

Milliyet