Sevdiğine kaçan kızdan mektup

Erzurum'da internette tanıştığı 17 yaşındaki S.A. ile birlikte ortadan kaybolan 13 yaşındaki G.A., gönderdiği mektupta evlilikleri için iki ailenin uzlaşmasını beklediklerini yazdı.

Sevdiğine kaçan kızdan mektup
21 Eylül 2014 Pazar 12:24 tarihinde eklendi.
Songül- Selami A. çiftinin 13 yaşındaki kızı G.A.'nın, 9 Eylül akşamı internette tanıştığı 17 yaşındaki S.A. ile kaçtığı iddia edildi. Birlikte kaçtığı erkek arkadaşının evlerinin su sayacı kutusunun içine mektup bırakan G.A. zorla kaçırılmadığını, geri dönmeyeceğini, evlenmeleri için iki ailenin uzlaşmasını istedi. Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülen mektup G.A.'nın okul defterlerindeki yazıyla karşılaştırıldı ve onun yazdığı belirlendi. G.A. ailesine yazdığı mektupta ise şunları kaydetti:
 
"Anne ben çok mutluyum. Eğer beni düşünüyorsanız mutluluğuma engel olmayın. Eğer beni geri alacak olursanız, ki alamayacaksınız. Ailelerle orta yolu bulun. Birşeye karar verin. Ben hayatımdan gayet memnunum, huzurluyum ve mutluyum. Kimse beni zorla kaçırmadı. Ben kendim geldim. Bunu yazma sebebim sadece çok mutlu olduğumu bilin diye. İnanın hiçbiriniz umurumda değilsiniz. Aradığım tek kişi babam. Polise falan gittiniz mi bilmiyorum ama eğer şikayet ettiyseniz geri alın. Beni biraz anlayıp destek olsaydınız hiçbirimiz bu durumda değildik. Beni boşuna aramayın tercihimi yaptım. Babama iyi bakın. Allah'a emanet olun."
 
ÇOCUĞUN ANNESİNDEN ÇAĞRI
 
Öte yandan S.A.'nın kanser hastası annesi Asuman A. ise G.A.'nın sık sık kendilerine oturmaya geldiğini iddia etti. Asuman A., G.A.'nın oğlunu arayarak sürekli teyzesi ve dayısından şiddet gördüğünü söylediğini ileri sürerek şöyle dedi:
 
"Olay günü oğlumu arayıp yine ailesinden şiddet gördüğünü söylüyor. 2'nci kattaki evlerinin balkonundan atlayıp kaçıyor. Oğlumu arayıp kendisini götürmesini aksi halde kendini öldüreceğini söylemiş. Oğlumun babası G.A.'yı arayıp böyle bir şey yapmamasını, evine gitmesini söyledi ama ikna edemedi. 9 Eylül'den beri oğlumdan haber alamıyorum. G.A. bir kez daha oğluma kaçmıştı ama evine geri gönderdik. Oğlum neredeysen lütfen geri dön. Senin hapishaneye gitmeni istemiyorum lütfen. G.A. bize yaşının nüfus cüzdanında küçük yazdırıldığını anlattı. Geri dönün ve iki aile arasında uzlaşsın."