Sevgililer Günü'nde nikah kıydılar

Bahçelievler Belediyesi, Sevgililer Günü'nde 57 çiftin nikahını kıydı.

Sevgililer Gününde nikah kıydılar
14 Şubat 2012 Salı 22:58 tarihinde eklendi, 1.318 kez okundu.

Kuyumcukent'teki düğün salonunda düzenlenen törende, 27 yıldır nikahları bulunmayan Hüseyin (52) ve Zübeyde Ürek (48) çiftinin resmi nikahı, 57 çifti temsilen, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu tarafından kıyıldı. Develioğlu, daha sonra çiftlere evlilik cüzdanlarını dağıttı. 
    
Törende konuşan Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir, törenin Sevgililer Günü'ne özel yapıldığını belirterek, ''Evlilik, sevgi ve dayanışma gerektiren bir kurumdur. Bizim hem toplum hem de aileler olarak birbirimizi anlamaya ihtiyacımız var. Kavganın olmadığı, açıkta kalan insanın olmadığı bir ortama ihtiyacımız var. Burada evlenen çiftleri tebrik eder, hayat boyu mutluluklar dilerim'' dedi. 
    
Evlenen çiftlere, başvurdukları takdirde belirli miktarda maddi yardım yapılacağını söyleyen Cinbir, ''Çiftlerin okuyan çocukları varsa, ihtiyaç duyulduğu sürece Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşmadan burs verilecektir'' diye konuştu. 
    
Belediye Başkanı Develioğlu da nikah töreninin 14 Şubat Sevgililer Günü'nde gerçekleşmesinin çok anlamlı olduğunu belirterek, şunları söyledi: 
    
''Evlilik, anlamlı ve çok güzel bir müessesedir. Bilmeliyiz ki birbirini seven topluluklar başarıya ulaşırlar. Biz toplum olarak, ister iş yaşamı olsun ister aile yaşamı olsun, birbirimizi sevmeliyiz ki işimizde ve ailemizde mutluluğu yakalayalım. Unutulmamalıdır ki yaşamın temeli sevgidir. Nikahını kıydığımız çiftlere bir yastıkta kocamaları dileğiyle ömür boyu mutluluklar dilerim.''