Sevgilimden vazgeçerim ondan asla

Cep telefonu kullanıcıları, cep telefonundan vazgeçmek yerine eşlerinden vazgeçebiliyor

Sevgilimden vazgeçerim ondan asla
15 Mart 2012 Perşembe 08:48 tarihinde eklendi.

 

Intel’in 16 ülkede yaptırdığı Mobil Etiket Araştırması’na göre, kullanıcılar cep telefonundan vazgeçmek yerine eşlerinden vazgeçebiliyor.
 
Intel tarafından Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 16 ülkede gerçekleştirilen ‘Mobil Etiket Araştırması’, mobil cihazların insan hayatında ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu ortaya koydu.

Araştırmaya göre kullanıcılar her sabah gözlerini cep telefonu veya dizüstü bilgisayarıyla açıyor. Cep telefonunu bırakmak yerine kullanıcılar eşlerinden veya sevgililerinden bile vazgeçebiliyor.

Intel’in Redshift Research adlı bağımsız araştırma kuruluşuna yaptırdığı araştırma, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi’ndeki tüketicilerin mobil cihazlarıyla etkileşimlerini ve mobil cihaz kullanım alışkanlıklarını incelemek amaçlıyor. Araştırma, mobil cihazların kullanıcılar için ne kadar vazgeçilmez olduğunu da ortaya koydu. Mobil cihazını bırakmamak için bir haftalığına nelerden vazgeçebilecekleri sorulan kullanıcıların yarıdan fazlası (yüzde 52), çikolata ve tatlıdan vazgeçtiğini söylüyor. Çikolata ve tatlıyı yüzde 23 ile çay ve kahve takip ediyor. Katılımcıların yüzde 11’i mobil cihazları yerine tatil günlerinden ya da iş dışındaki zamanlarından feragat ediyor. Bundan daha fazlasından vazgeçenler de var. 6 ülkede sevgilisini gözden çıkaranların oranı yüzde 9 iken, en fazla Romen kullanıcılar (yüzde 21).Yatak odasına giderken mobil cihazını yanına alanların oranı da aynı şekilde yüzde 46. Kullanıcıların yüzde 67’si sabah kalkıp çayını ya da kahvesini içtikten sonra ilk iş olarak e-postalarını kontrol ediyor ya da ilk tweet’ini atıyor. Türkler’in yüzde 31’i sabah daha yataktan çıkmadan, yüzde 27’si kahvaltı sırasında, yüzde 25’i ise işe gittikten sonra cep telefonunu ya da dizüstü bilgisayarını kontrol ettiğini söylüyor.
 
Türkiye’de statü sembolü görülüyor
 
Mobil Etiket Araştırması’na katılan kullanıcıların yarıdan fazlası (yüzde 54) mobil cihazların birer statü sembolü olarak ya da dikkat çekmek için kullanıldığı görüşünde.
 
Türk kullanıcıların da yüzde 70’i insanların mobil cihazları statü sembolü olarak kullandığını düşünüyor. Türkiye bu oranla listede ilk sırada yer alıyor.