Sevgilisini öldüren sanığa müebbet

Selçuk'ta sevgilisini öldüren İlhami İlhan'a müebbet hapis cezası verildi.

12 Nisan 2013 Cuma 19:45 tarihinde eklendi.

 

İzmir'in Selçuk İlçesi'nde geçen yıl kendisinden ayrılmak isteyen Selçuk Belediyesi'nde çalışan sevgilisi Zeynep Köksal'ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan İlhami İlhan'ı mahkeme heyeti indirim yapmadan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanık İlhan., "Öldürdüğüm kişinin ailesinden ve çocuğundan özür diliyorum. Çok pişmanım" dedi. 
 
Olay, geçtiğimiz yıl 8 Mayıs günü Selçuk İlçesi Atatürk Caddesi'ndeki Hükümet Konağı karşısında bulunan çay bahçesinde meydana geldi. Eşinden boşandığı öğrenilen bir çocuk annesi 40 yaşındaki Zeynep Köksal, ilişki yaşadığı ve uzaktan akrabası olduğu belirtilen İlhami İlhan'dan ayrılmak istemişti.

Selçuk Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü'nde çalışan Köksal'ı ikna edemeyen İlhan, olumsuz yanıt alınca çay bahçesindekilerin gözü önünde bıçağı kadının boğazına ve vücuduna birçok kez saplayıp öldürmüştü. Cinayet şüphelisi İlhami İlhan, kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalanmıştı. 
 
İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesinde 3'üncü celsesi yapılan duruşmaya tutuklu sanık İlhami İlhan, avukatları Yusuf Baratalı ile Yiğit Baratalı ve Zeynep Köksal'ın avukatı Mustafa Gürbez, katıldı. Mahkeme heyeti, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden gelen ve cezai ehliyetinin tam olduğunu belirten raporu okudu.

Sanığın avukatları Yusuf Baratalı ve Yiğit Baratalı, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden tek sayfadan oluşan cezai ehliyetinin tam olduğunu gösteren raporun, olaya ne kadar ciddi baktıklarının göstergesi olduğunu, İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Dairesi'nden yeni rapor alınmasını istedi. Cumhuriyet Savcısı İbrahim Engin de, Manisa'dan gelen raporun yeterli görüldüğünü, talebinin reddini istedi. Mahkeme başkanı sanığa yeni rapor alınmasının isteyip istemediğini, herhangi bir akıl hastalığının bulunup bulunmadığını sordu. Sanık İlhami İlhan, "Benim her hangi bir hastalığım yok" dedi. Mahkeme heyeti de yeni rapor talebini reddetti. 
 
İfadesinde cinayet işlediği için çok pişman olduğunu söyleyen İlhan, "Olayda kullandığım bıçak ekmek bıçağı değil, avcıların kullandığı bıçaktır. Bıçağı da kan davası yüzünden, kendimi korumak için yanımda taşıyorum. Babam Çorum'da 16 yaşında gözlerimin önünde öldürüldü. Askerliğimi terörün olduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaptım.

Yanımda çok sayıda arkadaşım şehit oldu. Bu olaylar bende travma oluşturdu. Olay günü de Zeynep, beni telefonla Selçuk'a gelmem için çağırdı. Urla'dan Selçuk'a gittim. Ben planlayarak oraya gitmedim. Zeynep, o gün bana iğneli konuşmalar yaptı. Kendimi kaybettim. Saldırdığımı kabul ediyorum. Şuurum ve bilincim yerinde değildi. Her ne kadar burada olmasalar da, ölenin ailesinden ve çocuğundan özür diliyorum. Çok pişmanım" dedi. 
 
Mahkeme Başkanı Hakim Menderes Yılmaz, kısa bir aranın ardından sanık İlhami İlhan'ın olayı planlayarak ve tasarlayarak işlediğini belirtip, indirim yapmadan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanık avukatları kararı temyiz edeceklerini söyledi.

DHA