Sevil Sevim'in cezası belli oldu

Eskişehir'e Öğrenci Değişim Programı kapsamında Fransa'dan gelen 21 yaşındaki Sevil Sevimli'nin cezası beli oldu.

Sevil Sevimin cezası belli oldu
15 Şubat 2013 Cuma 19:15 tarihinde eklendi, 2.066 kez okundu.

Fransa'nın Lyon 2 Üniversitesi'nde eğitim görürken öğrenci değişim programıyla geldiği Eskişehir'de DHKP-C operasyonunda tutuklanan ve 3 ay sonra tahliye edilen Sevil Sevimli, 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Diğer 3 sanık beraat ederken, Seren Özçelik ise 3 yıl 1 ay ceza aldı. 

 
Sevil Sevimli'nin 5 arkadaşıyla birlikte yargılandığı dava Bursa Bölge 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Sevil Sevimli, 9 Mayıs 2012'de Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği DHKP-C operasyonunda Seren Özçelik, Mustafa Erdal Harman, Kezban Yıldırım, Ceren Cevahir ve Burcu Akın ile birlikte gözaltına alınmıştı. Tutuklanan Sevimli, 3. Yargı Paketi kapsamında mahkemenin verdiği kararla 7 Ağustos 2012'de tahliye edildi. Soruşturma dosyası, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından Bursa'da yeni kurulan Bölge Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen Sevil Sevimli, hazırlanan iddianame kapsamında yeni mahkemenin yargılayacağı ilk sanık olarak geçtiğimiz eylül ayında hakim karşısına çıktı.
 
Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Herve Magro ve çok sayıda Fransız gazeteci davayı yakından takip etti. Diğer sanıkların katılmadığı duruşmada Seren Özçelik, Mustafa Erdal Harman, Kezban Yıldırım ve Burcu Akın’ın avukatı, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Yönetim Kurulu üyesi Engin Gökoğlu,"Davaya bakan avukat arkadaşlarım ve ÇHD Genel Başkanı ve iş ortağım da geçtiğimiz duruşmadan iki gün sonra tutuklandı. Ben de şehir dışından geldim. Savunma yapmak için kısa süre istiyorum." dedi. 
 
Mahkeme Engin Gökoğlu’nun dört sanığın savunmasını yapması için duruşmaya bir saat ara verdi. Gökoğlu, aranın ardından yaptığı savunmada, resmi bayram olan 1 Mayıs'a katılmanın suç olamayacağını, ayrıca kızıl bayrağın dünyanın her yerinde sosyalistlerin bayrağı olarak bilindiğini ifade ederek müvekkillerinin beraatını istedi. 
 
Yarım saat aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, Ceren Cevahir, Kezban Yıldırım, Mustafa Erdal Harman ve Burcu Akın'a isnat edilen suçlardan beraat kararı verdi. Mahkeme, Burcu Akın'ın yurt dışına çıkış yasağını da kaldırdı. 
 
SEVİMLİ YURT DIŞINA ÇIKABİLECEK
 
11 ayrı suçtan yargılanan Sevil Sevimli ise örgüt propagandası yapmak ve eylemlere katılmak konularını içeren 5 suçtan toplam 5 yıl 2 ay 15 gün ceza aldı. 5 ayrı eylemden yargılanan Seren Özçelik ise terör örgütü propagandası yapmaktan 3 yıl 1 ay cezaya çarptırıldı. 
 
Mahkeme, Sevil Sevimli ile Seren Özçelik'in yurt dışı yasağını ise mahkemeye 10 bin TL yatırmaları halinde kaldıracağını açıkladı. 

CİHAN