Sevil Sevimli'ye sürpriz tahliye

Üniversite eğitimi için Fransa’dan Türkiye’ye geldikten sonra 1 Mayıs gösterilerine katıldığı için tutuklanan Sevil Sevimli, dün tahliye edildi

Sevil Sevimliye sürpriz tahliye
07 Ağustos 2012 Salı 10:16 tarihinde eklendi, 1.484 kez okundu.

 

Fransa’dan Erasmus öğrenci değişim proğramıyla Eskisehir’e okumaya gelen Sevil Sevimli dün akşam tutuklu bulunduğu Eskisehir H Tipi Cezaevi’nden tahliye edildi. Milliyet’e konuşan genç kız, tahliye haberini duyunca çok şaşırdığını söyledi. Sevil Sevimli, şunları söyledi:
 
6 ay daha yatarım diyordum
“Tahliye haberini akşam saat 5 civarında aldım. Eşyalarımzı toparlayıp hemen çıktık. Ailemize haber verme zahmetinde bile bulunmamışlar. Onların haberi bile yoktu. Ben tahliye edilmeyi beklemiyordum. 6 ay daha içeride yatarım diye düşünüyordum. Benimle beraber arkadaşlarım Burcu Akın, Seren Özçelik ve Ceren Cevahir de serbest bırakıldı. Şu anda evde ailelerimizle hep beraber yemekteyiz.” Annesinin de tahliye haberine oldukça şaşırdığını söyleyen Sevimli, sözlerine şöyle devam etti: “Anneme arkadaşım Burcu’nun evine varınca haber verebildim. Çok şaşırdı. Bizim tahliye edilmiş olmamız yetmez. 700’den fazla tutuklu öğrenci var. Bizler düsündüğümüz için içeriye alındık. Onurumuzla girdik, onurumuzla çıktık. Her tutuklu öğrenci de cezaevinden böyle çıkacak.”
 
Fransa’ya ne zaman döneceğini bilmediğini ifade eden Sevimli, “Basında magazinleştirilerek yapılan yalan yanlış bazı haberler beni üzdü. Fransa’ya ne zaman gideceğimi bilmiyorum. Kafam şu an çok karışık. Biz çıktık ama içeride yüzlerce tutuklu arkadasımız var” dedi.

Milliyet