Sevişme sahnesine makas

Berrak Tüzünataç ile Engin Altan Düzyatan’ın oynadığı “Bir Avuç Deniz” martta vizyona girecek, fragman ise sinemalarda gösteriliyor. Ancak fragmanda sevişme sahnesi yok. Amaç filmin bu sahnelerle gündeme gelmesini önlemek

Sevişme sahnesine makas
03 Ocak 2011 Pazartesi 07:37 tarihinde eklendi, 4.626 kez okundu.

 

Son dönemin en ünlü iki genç oyuncusu Berrak Tüzünataç ile Engin Altan Düzyatan’ın başrolünü oynadığı “Bir Avuç Deniz” filmi, 11 Mart’ta seyirciyle buluşacak. Çektiği reklam filmleriyle tanınan Leyla Yılmaz’ın hem senaryosuna hem de yönetmenliğine imza attığı sinema filminin fragmanı 300 sinema salonunda gösterilmeye başlandı.
 
“Hayat dümdüz giden bir rota mı? Sevgin için ne kadar ileri gidebilirsin? Bir avuç deniz gerçekten bir deniz midir?” gibi sorulara yanıt aranan film vizyona çıkmadan iddialı sevişme sahneleriyle gündeme geldi. Ancak yönetmen Yılmaz, filminin sevişme sahneleriyle ön plana çıkmasını istemediği için, fragmanda özellikle bu görüntülere yer vermedi.
 
Bazen melek, bazen hırçın
Fragmanda sadece denizden çıkarken ve Düzyatan ile öpüşürken görülen Berrak Tüzünataç’ın, özellikle bu görüntülerinin tanıtım malzemesi olarak kullanılmaması için sözleşmesine madde koydurduğu da öne sürüldü.
 
Berrak Tüzünataç filmde bazen huzur veren, sevgi dolu bir melek, bazen de öfke kusan, hırçın bir sevgiliye dönüşen Deniz Demirci adlı genç kızı canlandırıyor. Deniz’in yolu tesadüfen teknede Engin Altan Düzyatan’ın canlandırdığı Mert Akbay ile kesişiyor. Bu karşılaşma, filmde Zeynep Özder ile sevgili olan Engin Altan Düzyatan’ın hayatını büyük bir çıkmaza sokuyor. İki genç arasında tutkulu ve öfkeli bir ilişki başlıyor.
Tüzünataç, Düzyatan’a “Hepiniz bir avuç deniz istiyorsunuz, daha fazlasına var mısın?” diye sorarak meydan okuyor. Filmde Can Gürzap ile Ayda Aksel, Düzyatan’ın anne ve babasını, karı kocayı canlandıran Mert Tülek ile Ahu Yağtu ise en yakın arkadaşlarını oynuyor.

Milliyet