Şevket Çavdar için kritik saatler

Dün sol bacağı bugün de diğer uzuvları alınan Şevket Çavdar'ın sağlık durumuna ilişkin üniversiteden açıklama yapıldı

Şevket Çavdar için kritik saatler
27 Şubat 2012 Pazartesi 13:02 tarihinde eklendi, 1.331 kez okundu.

Hacettepe Üniversitesi (HÜ), iki kol ve iki bacak nakli yapılan Şevket Çavdar'ın nakil ameliyatının başarılı geçtiğini, ancak ilerleyen süreçte kalp-damar ve kan sisteminin nakledilen dokuların idamesini sağlayamadığından sol bacağın, ardından metabolik komplikasyonların ortaya çıkması üzerine uzuvların aile bilgisi dahilinde alındığını bildirdi.
    
Dün sol bacağı bugün de diğer uzuvları alınan Şevket Çavdar'ın sağlık durumuna ilişkin üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:
    
''İki kol ve iki bacak nakli yapılan hastamızın ameliyatı daha önce basın toplantımızda bildirdiğimiz gibi başarılı geçmiş, ancak daha sonraki açıklamamızda da belirtildiği üzere, hastanın kalp-damar ve kan sisteminin hastamıza nakledilen dokuların idamesini sağlayamaması nedeni ile sol bacak ameliyat sonrası birinci günde bilimsel kurulun kararı ve ailenin onayı ile alınmıştı.
    
Devam eden süreçte dokuların idamesi kısmen sağlanmış, ancak bu sorunlara metabolik komplikasyonların da eklenmesi üzerine bilimsel kurulumuz toplanmış ve hastanın nakledilen ekstremitelerin bu sorunların çözülmesi için kademeli olarak alınmasına karar verilmiştir. Aile bilgilendirilerek ekstremiteler alınmıştır. Hastamız, ameliyathane yoğun bakımında izlenmektedir. Kritik dönem devam etmektedir.''
    
Açıklamada, yüz nakli gerçekleştirilen Cengiz Gül'ün de sorunsuz olarak izlendiği, hafta içi uyandırılmasının planlandığı ifade edildi.