Şevval Şahin sitem etti

Çin'de dün düzenlenen 'Miss World' güzellik yarışmasını 118 genç kadın arasından Meksikalı Vanessa Ponce de Leon (26) kazandı. Yaptırdığı estetiklerle çok tartışılan Türkiye Güzeli Şevval Şahin ilk 30'a giremedi. Şahin, "Politik görüşler çok büyük bir rol oynamakta" dedi

Şevval Şahin sitem etti
10 Aralık 2018 Pazartesi 18:06 tarihinde eklendi, 1.421 kez okundu.
Yarışmada Beyaz Rusya, Fransa, İskoçya, Jamaika, Martinique, Meksika, Panama, Mauritius, Uganda, Nepal, Yeni Zelanda ve Tayland ilk 12'ye kaldı.
 
Beyaz Rusya Avrupa'nın, Meksika Amerika kıtasının, Uganda Afrika'nın, Jamaika Karayip ülkelerinin, Tayland ise Asya ve Okyanusya'nın birincisi seçildi.
 
Miss Turkey 2018 birinci güzeli Şevval Şahin, Miss World'de Türkiye'yi temsil etti.
 
Şevval Şahin ilk 30 güzel arasında yer alamadı.
 
Şevval Şahin yarışma öncesi yaptığı Instagram paylaşımında "Çok güzel duygular içindeyim. Bütün gün mutluluktan hepimiz ağladık haha. Burada olmak çok güzel ve bu akşam en çok anın tadını çıkaracağım" demişti.
 
Yarışma sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Şevval Şahin, neden dereceye giremediğini anlattı: 
 
''Bu yarışmanın tüm olumlu ve muhteşem yönleri arasında ne yazık ki şunu gördüm:
 
Türkiye'nin diğer ülkelere göre ana akım olmadığı. Politik görüşler çok büyük bir rol oynamakta ve anladığım kadarıyla Miss World yarışmanın en çok desteklediği ülkeler her sene hemen hemen aynı. En çok desteklenen ülkeler Asya ağırlıklı çünkü ülkelerinde Miss World oldukça önemli. Asya ülkeleri adaylarını sonuna kadar tutkuyla destekliyor ve mobil bir şekilde oy veren büyük ve güçlü bir nüfusa sahipler.
 
Head to head challenge'da her ne kadar verdiğim cevabım en iyilerinden biri olduğunu düşünsem ve adaylar tarafından düşünülse de büyük başarı yapacağımı bildiğim bir sonraki seviyeye geçemememin sebebi yine telefon üzerinden verilen oylar oldu.
 
Top model yarışmasında Top 30'a girsem de, birçok kişiden ve eski dünya güzellerinden övgü alsam da ödül Türkiye'ye değil Fransa'ya verildi. Diğer olaylarda da bunun gibi birçok durum yaşandı.
 
Bu yarışmanın en büyük faktörlerinden biri destek. Maalesef Türkiye bu konuda desteğini çok fazla göstermiyor. İlk 12'de yer alan yarışmacılar, ülkelerinden gördükleri büyük desteğe ve tutkuya sahipti ve bu da sadece aslında olayın adaylardan ibaret olmadığını gösteriyor.
 
Türkiye'yi temsil ettiğimiz yarışmalarda aslında yalnız başımıza değil, ülkemizle beraber yarışıyoruz. Bu nedenle yarışmanın beklentileri bizimle, ülkemizle ve ülkemizin bize verdiği destekle ilgilidir. Burun estetiğimle ilgili birçok kötü yorum aldım, aslında yarışmada adayken bundan çekinmeyerek burun estetiği yaptığımı belirtmiştim.
 
Güzellik yarışmalarında, dünyanın hiçbir yerinde estetik yoktur gibi bir kural yoktur. Hatta Venezuela'da sırf güzellik yarışmaları için 12 yaşından beri estetik yaptıran birçok kız var. Ama yine de bu kişiler, ülkeleri tarafından oldukça destek görüyor ve bu ülkeler neredeyse her sene 25 top 15 gibi dereceler alıyor.
 
Yani ülkemizin bize verdiği destek, bizim yarışmada gösterdiğimiz güç ile aynı etkiye sahip. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım, beni destekleyen herkese teşekkür ederim. Ülkemizi kültürel anlamda bu kadar öne çıkartan yarışmalarda, halkımızın bakış açısının ve bazı şeylerin değişmesi umuduyla...''