Şevval’e konser şoku!

Sanatçı Şevval Sam’ın, Van’da üniversite öğrencileriyle söyleşisinde söylediği, “Başörtüsü benim için tekstil malzemesi, insan dünyaya çıplak geldi” sözleri konserini iptal ettirdi

Şevvale konser şoku!
29 Haziran 2012 Cuma 12:33 tarihinde eklendi, 3.156 kez okundu.

 

Ajansların duyurduğuna göre, Kocaeli Karamürsel Belediyesi 3 Temmuz’daki kurtuluş şenliklerinde sahne alması planlanan sanatçının konserini iptal ederek yerine Gülben Ergen’le anlaştı.
 
Sam, başörtüsüyle ilgili sözlerinin tepki görmesi üzerine açıklama yaparak “Ben düşünce ve inanç özgürlüğüne inanıyorum, örtünmeye karşı değilim” demişti.
 
Şevval Sam, sanat hayatında çok yönlü bir kişi olarak tanınıyor. Lisede restorasyon, üniversitede grafik eğitimi alıp önce oyuncu sonra şarkıcı olarak sanat alanının birçok dalında boy gösteren Sam, 1973 yılında ünlü şarkıcı Leman Sam’ın kızı olarak dünyaya geldi. Sam, zamanın “Sarı Fırtına” lakaplı Beşiktaş’ın popüler futbolcusu Metin Tekin’le yaşadığı flörtü evliliğe taşıdı. 1993 yılında evlendiği ve bir oğlu olduğu Tekin’den 1999 yılında ayrıldı.
 
Şevval Sam asıl patlamasını ise Süper Baba dizisiyle yaptı. Fiko’nun âşık olduğu Deniz öğretmen karakterinden sonra tüm Türkiye’nin tanıdığı ve sevdiği bir isim oldu. Şarkıcılıktan da uzak kalmayan Sam, özellikle Kazım Koyuncu ile birlikte yaptığı şarkılar ve Karadeniz türküleri ile kendisine müzik alanında önemli kapılar açtı. Karadeniz türkülerinin yanı sıra arabesk ve sanat müziği albümleri de hazırlayan Şevval Sam, sanat ve düşünce hayatındaki çok yönlülüğünü korumaya çalışan bir isim.
 
HT MAGAZİN