Sex.com'un büyük zaferi

Dünyanın en çok tartışılan alan adı Sex.com, uğruna ödenen servetle bakın nasıl bir zafere imza attı

Sex.comun büyük zaferi
25 Şubat 2011 Cuma 10:43 tarihinde eklendi, 1.710 kez okundu.

 

İnternet, artık dünyanın en iyi pazarı olmaya başladı. Çünkü firmalar internet sayesinde daha büyük kitlelere ulaşabiliyor ve dolayısıyla daha da fazla kazanç elde etme şansı buluyor. Bu yüzden önemli alan adlarının daha da değerlendiği internet piyasasında sex.com, tam tamına 13 milyon dolara satılarak Guiness Rekorlar Kitabı'nda yerini aldı.
 
2010'un Ekim sonunda gerçekleştirilmiş olan satış sonucu Sex.com, 'dünyanın en pahalı internet alan adı' unvanıyla Guiness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı. Sedo aracılığında yapılan satışla birlikte Sex.com; Pizza.com, Vodka.com ve Russia.com'un da üstünde bir değere sahip oldu. Böylece Guiness tarafından da tescilli; en pahalı alan adı olmayı başardı.
 
Konu hakkında konuşan Sex.com'un eski sahipleri ise bu satışın tamamen bir takım çalışması olduğunu, alan adının doğru kişiye satışı için yaklaşık 2 yıldır uğraştıklarını ve bu rekorda Sedo'nun satış yöneticisinin de büyük payı bulunduğunu belirtmekle birlikte, sözlerine Sedo'nun gerçekten güvenilir olduğunu ve bu sayede Guiness Rekorlar Kitabı'nda yer edebildiklerini eklediler.
 
Sex.com'un hikâyesi aslında uzun fakat hikâyeden kısaca bahsedebiliriz. Alan adı, ilk sahibi olan Gary Kremen adında bir girişimciden daha sonraları Stephen Cohen tarafından çalınıyor. Sonrasında da bu son yani rekor satışından önce 2000 yılında Escom LLC firmasına 11,5 milyon dolar karşılığında devrediliyor. İşte, rekorluk alan adının öyküsü kısaca böyle.