Seyfülislam Kaddafi: Suçsuzum

Libya'nın devrik lider Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne suçsuz olduğunu söylediği bildirildi.

Seyfülislam Kaddafi: Suçsuzum
29 Ekim 2011 Cumartesi 12:10 tarihinde eklendi.

 

UCM savcısı Luis Moreno-Ocampo, Seyfülislam Kaddafi'nin aracılar kanalıyla kendileriyle temas kurduğunu belirtti. UCM savcısı, Seyfülislam Kaddafi'nin iddia edilen insanlık suçlarını işlemediğini ileri sürdüğünü ve yargılanması durumunda sonucun ne olacağını anlamak istediğini söyledi. 
   
Savcı Moreno-Ocampo, Seyfülislam Kaddafi ile doğrudan temasları bulunmadığını ve aracı olan kişiye çok güvendiklerini kaydetti. Moreno-Ocampo, aracı kişinin Seyfülislam Kaddafi'nin suçsuz olduğunu ve bunu kanıtlayacağı görüşünde olduğunu aktardı. 
   
Moreno-Ocampo, aracı kanalıyla hukuk sistemini anlatmaya çalıştıklarını, pazarlık yapmadıklarını vurgulayarak, Seyfülislam Kaddafi'nin savunma hakkı olduğuna işaret etti. Bazı çıkarcı grupların Seyfülislam Kaddafi'yi başka bir ülkeye götürmek istedikleri şeklinde bilgi aldıklarını anlatan UCM yetkilisi, bu girişimi önlemeye çalıştıklarını ve bunun için bazı ülkelerle işbirliği yaptıklarını belirtti. Moreno-Ocampo, "Seyfülislam Kaddafi'nin bazı seçenekler bulduğunu biliyoruz, onun teslim olmasına yardımcı olmak istiyoruz" diye konuştu. 
     
Hollanda'nın Lahey kentindeki UCM, Kaddafi'nin yanı sıra, oğlu Seyfülislam ve eski istihbarat şefi Abdullah Essenusi hakkında insanlığa karşı suçtan temmuz ayında tutuklama emri çıkarmıştı.