Seyhan'da 'engelsiz park'

Adana Seyhan Belediyesi, bölgede bir ilk olacak Engelsiz Park Projesi’ne başladı

Seyhanda engelsiz park
11 Ağustos 2013 Pazar 19:23 tarihinde eklendi.

Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, Pınar Mahallesi’nde inşa edilecek Engelsiz Park’ın temelinin atıldığını söyleyerek, yapımının 90 gün içinde tamamlanacağını açıkladı. Bölgede bir örneği daha bulunmayan ‘Engelsiz Park Projesi’nin 10 dönüm alan üzerinde inşa edileceğinin altını çizen Öztürk, “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmet üretirken engelli kardeşlerimize yönelik ‘pozitif ayrımcılık’ yapılması yönündeki talimatını bu şekilde Seyhan’da yerine getiriyoruz.” diye konuştu.

‘Engelsiz Park’ bünyesinde bedensel ve zihinsel engellilerin yararlanacağı standartlarda oyun aletleri, açık hava spor aletleri ile görme engelliler için ‘hissedilebilir yüzeye sahip’ yürüme yolları bulunacağını belirten Prof. Dr. Öztürk, “Park bünyesinde ayrıca Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan projelerden birisi de yer alıyor. Seyhan Belediyesi Engelsiz Park’ta bedensel engellilerin kullandıkları elektrikli araçlar için şarj istasyonu bulunacak.” dedi.

Belediye Başkanı Öztürk, parkın bedensel ve zihinsel engelliler için özel düzenlemelerin yanında diğer unsurlarıyla da bölgesinde cazibe merkezi olacağının altını çizerek, “Engelsiz Park bünyesinde çocuk oyun alanları ile çocuklar için oyun aletleri bulunacak. Park bünyesinde ayrıca Ahşap Kafeterya, Seyir Terası, Şelale, Süs Havuzları, 3 adet kamelya ve 4 adet pergole yer alacak. Park çevresinde bol miktarda duvar üstü ahşap oturma grupları yerleştirilecek. Parkta ayrıca yürüyüş ve koşu parkurları da bulunacak. Park içerisinde çok sayıda bitki türü dikimi de yapılacak. Park içinde zengin bitki türlerinin gözlenebileceği ‘Bitki Tünenleri’ de bulunacak.” ifadelerini kullandı.

İNŞA SÜRESİYLE DE REKOR KIRACAK
Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, göreve ilk seçildiği günden bu yana gerçekleştirilen her projede ‘Ak Parti Belediyeciliği’nin öncelikli göstergelerinden olan inşa faaliyetini kısa sürede tamamlama özelliğinin bu çalışmada da uygulanacağını özellikle belirtti. Başkan Öztürk, “Seyhan Belediyesi Engelsiz Park inşaatına 6 Ağustos Salı günü başlandı. Projemiz temel atıldıktan 90 gün sonra hizmete girecektir. Bu yapım süresi de ayrıca bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz ilk’ler, en’ler ve rekorlara bir yenisinin daha ekleneceği anlamına gelir.” diye sözlerini tamamladı.


CİHAN