"Seyithan Akbalık'ın ölümü inceleniyor"

Msır’ın Luksor kentinde düzenlenen Uluslararası Tekvando Şampiyonası’ndaki müsabaka sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 21 yaşındaki Türk sporcu Seyithan Akbalık, son yolculuğuna uğurlandı.

Seyithan Akbalıkın ölümü inceleniyor
17 Şubat 2014 Pazartesi 19:09 tarihinde eklendi.

Cenazeye katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Ortaya konmuş iddialarla ilgili inceme başlamış durumda.” dedi.

Milli sporcu Seyithan Akbalık’ın cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından ailesi tarafından alındı. Genç tekvandocu için Sancaklı Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Akbalık’ın annesi Dilek, babası Erdal ve kardeşi Eyüp Akbalık ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akbalık’ın Türk bayrağına sarılı tabutunun kırmızı karanfillerle süslendiği üzerine madalya ve tekvando elbisesinin serildiği görüldü. Cami avlusuna cemaatin sığmaması üzerine cenaze cami içine alındı. Kılınan cenaze namazının ardından Seyithan Akbalık’ın cenazesi Doğançay Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze töreninin ardından açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Seyithan kardeşimizin cenaze namazını kıldıktan sonra ailesi defnetmek üzere kabristana götürüyorlar. Allah geride kalanlara sabır versin milletimize böyle acılar göstermesin.” dedi.

Bakan Kılıç konuşmasına şöyle devam etti:" Kardeşimizin sağlık durumu ile ilgili bazı açıklamalar oldu. Ailesinin iddiaları üzerine Genel Müdürlüğümüze talimatı verdik. Şu anda konu inceleniyor. Dün öğle saatinde kardeşimizin vefatı oldu. Akşam ambulans uçakla İzmir’e geldi cenazesi, daha sonra adli tıbbın isteği üzerine otopsisi yapıldı. İncelemeler devam ediyor.

Ortaya konmuş iddialarla ilgili genel müdüre talimat verdik. İnceleme başlamış durumda. Daha fazla daha derin bilgiler aldığımız zaman sizlerle paylaşacağız. En son bilgiye vakıf değilim. İncelemeler devam ediyor. Araştırmalar devam ediyor. Doğru bilgilerle sizlerin karşınıza çıkma konusunda hassasiyetimiz var. İnşallah incelemeler sonucunda doğru bilgileri sizlere aktaracağız.” diye konuştu.


CİHAN