Şeyma bebek gözyaşlarıyla uğurlandı

İstanbul'da, 2013 yılının son gecesi sezaryen doğumla dünyaya gelen ancak hayata tutunamayan talihsiz Şeyma bebek son yolcuğuna uğurlandı. Babasının ve diğer aile fertlerinin gözyaşları arasında cenaze namazı kılınan bebeğin ailesi, doktorlar ihmal iddiasını dile getirerek suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Şeyma bebek gözyaşlarıyla uğurlandı
04 Ocak 2014 Cumartesi 16:31 tarihinde eklendi.

Muhammed Şahin, eşi Meryem Şahin'i, 9 ay boyunca karnında taşıdığı bebeğini dünyaya getirmesi için Bağcılar'da özel bir hastaneye götürdü. Aile tarafından işlemleri yapılan talihsiz anne, bir süre suni sancı verilerek takibi yapıldı. Normal doğum olarak planlama yapılmasına rağmen, doktorlar sezaryen doğuma karar verildi. Şahin, Şeyma ismini verdikleri kız bebeğini dünyaya getirdi. Ancak solunum güçlüğü çektiği belirtilen bebek yoğun bakıma alındı. Ancak talihsiz Şeyma bebek, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılmadı.

Şeyma bebek için Fatih Camii'nde cenaze namazı kılındı. Baba Muhammed Şahin ve diğer akrabalarının da hazır bulunduğu cenazede aile, minik evlatları ile son kez bir araya geldi. Duanın ardından Şeyma bebeğin tabutu, dayısı Ercan Toprak tarafından kendilerine ait araca taşındı.

Ailenin hastane sürecini en yakından takip edenlerden biri olan Şeyma bebeğin dayısı Ercan Toprak, hastalarını hastaneye yatırdıktan sonra 33 saat boyunca normal doğum için beklendiğini ancak sezaryen doğumun gerçekleştiğini anlattı. Bebeğin kalbiyle ilgili bir problemi olduğunu ve bu nedenle yoğun bakıma alındığının kendilerine söylendiğini belirten Toprak, "Biz bu süreç içinde ihmal olduğunu düşünüyoruz. Tam teşekküllü bir hastanede doktorların ihmali olduğunu düşünüyoruz. Yılbaşı rehavetiyle hastamızın iyi takip edilmediğini, doktorumuzun bize yaptığı bir ihmal olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Hastane yetkililerinin daha sonra sezaryen yapmaya karar verdiğini hatırlatan Toprak, "Tam teşekküllü bir hastanede bir çocuğun değerlerinin nasıl takip edilemediğini, kalp atışlarının düştüğünü veya doğum kanalına girmediğini... ve sağlıklı bir bebeği anne karnından alamadılar. Gerekli şikayetlerde bulundum." dedi. Taleplerinin sorumlu olanların araştırılması olduğunu dile getiren Toprak, "Biz yandık başkaları yanmasın." şeklinde konuştu.

Öte yandan, cenaze namazı sırasında ilginç bir detay ortaya çıktı. Fatih Camii avlusunda Şeyma bebek ile birlikte 100 yaşında hayatını kaybeden Ülfet Haznedar isimli kadının da cenazesi de vardı. Toplanan cemaat 3 günlükken hayata veda eden Şeyma bebek ile 100 yaşında hayatını kaybeden Haznedar'ın cenaze namazını birlikte kıldı. Şeyma bebeğin cenazesi Habipler Mezarlığı'na defnedildi.

 


CİHAN