Seyşeller ile vizeler kalkıyor

Türkiye ile Seyşeller arasındaki vizeler karşılıklı olarak kalkıyor. Hint Okyanusu'ndaki yer alan Seyşeller, 115'in üzerinde adadan oluşuyor.

Seyşeller ile vizeler kalkıyor
22 Aralık 2011 Perşembe 12:43 tarihinde eklendi, 2.850 kez okundu.

 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, 14 Eylül 2011 tarihinde Viktorya'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Seyşeller Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşma"nın onaylanmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı yayımlandı.
 
Kararda, anlaşmanın, akit tarafların anlaşmanın yürürlüğe girmesi için gerekli iç prosedürlerin yerine getirildiğine ilişkin olarak birbirlerine yaptıkları bildirimlerin sonuncusunun alındığı tarihi takip eden otuzuncu gün yürürlüğe gireceği kaydedildi.     
    
71 bin kişilik nüfusa sahip Seyşeller, Hint Okyanusu'ndaki 115'in üzerinde adadan oluşan bir ada ülkesi olmakla birlikte Afrika'nın doğusunda, Madagaskar'ın ise kuzeydoğusunda yer alıyor.
 
Ada ülkesinin ekonomisi temelde tarım ve ekonomiye dayanıyor.
 
Ülkede yetişen başlıca tarım ürünleri; muz, tatlı patates, manyok ve bunun ürünü nişasta, kokonat ve vanilya olarak belirtiliyor.
 
İş gücünün yüzde 19'u tarımda, yüzde 20si mâdencilik ve inşaatçılıkta, yüzde 14'ü kamu sektöründe ve sosyal hizmetlerde, yüzde 11'i de lokanta ve hotel işletmeciliğinde istihdam ediliyor.