Seyşeller'den Türkiye'ye ilk resmi ziyaret

Hint Okyanusu'nda ada ülkesi ve turizm merkezlerinden biri olan Seyşeller'den Türkiye'ye ilk resmi ziyaret gerçekleştirilecek.

Seyşellerden Türkiyeye ilk resmi ziyaret
17 Aralık 2011 Cumartesi 12:54 tarihinde eklendi.

 

32 milletvekilinin temsil edildiği Seyşeller Ulusal Meclisi'nin Başkanı Patrick Herminie, beraberindeki parlamento heyetiyle yarın Türkiye'ye gelecek. 
     
TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in davetlisi olarak Türkiye'yi ziyaret edecek konuk başkan Herminie'nin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilmesi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile biraraya gelmesi bekleniyor. 
     
Herminie, bir hafta sürecek Türkiye programında, ayrıca Ankara, İstanbul ve Bursa'nın tarihi yerlerini de ziyaret edecek. 
     
Ankara'da Anıtkabir, ilk Meclis binasını ziyaret edecek Herminie, tarihi binaların bulunduğu Hamamönü tarihi Ankara evlerini de gezecek. 
     
Ankara'dan 20 Aralık'ta Bursa'ya geçecek olan konuk Meclis Başkanı, Bursa'da Osman Gazi-Orhan Gazi türbelerini, Ulu Cami'ni ziyaret edecek. Herminie, buradan İstanbul'a hareket edecek; Dolmabahçe Sarayı, Panorama 1453 Müzesi, Sultanahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı, Kapalıçarşı'yı gezecek. 
   
 455 kilometrekare alanda, yaklaşık 86 bin nüfusu bulunan Seyşeller, dünya deniz ticaretinin kilit nokrasında bulunuyor. Turizm, Seyşeller için 1976 yılındaki bağımsızlığından sonra çok önemli bir gelir kaynağını oluşturuyor.