"Şeytan taşlamakla uğraşıyoruz"

Bakan Ala, memleketinde kendisine yönelik yapılan asgari ücret tepkisine böyle cevap verdi; Şeytan taşlamakla uğraşıyoruz.

Şeytan taşlamakla uğraşıyoruz
17 Şubat 2014 Pazartesi 11:55 tarihinde eklendi.
Erzurum'un Hınıs İlçesi'nde esnaf ziyaretinde bulunan İçişleri Bakan Efkan Ala, asgari ücretle geçinemediğini söyleyen Hınıslı vatandaşa "Ekonomimizi büyüteceğiz. Ankara'larda orada burada nelerle karşılaştığımızı sen de görüyorsun değil mi? Biz sadece sizin problemlerinizle bir yere getirelim diyoruz. Bir de şeytan taşlamakla uğraşıyoruz" dedi.
 
Hafta sonunu memleketi Erzurum'a geçiren İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Hınıs gezisi sırasında ilginç bir diyalog yaşandı. Bir pastaneye giren Bakan Ala, 4 çocuk babası Hikmet Çerçi'nin asgari ücret tepkisi ile karşılaştı. Mevsimlik işçi olduğunu ve 800 lira ile geçinemediğini vurgulayan Hikmet Çerçi, Bakan Ala'ya, "Açız aç. 4 çocuk var geçinemiyoruz. 'Çocuk yap' diyor nasıl yapacağız. 800 lirayla nasıl geçinilir? 3 ay çalışıyoruz sonra çıkış veriliyor" dedi. 
 
Bunun üzerine Bakan Efkan Ala, şu yanıtı verdi:
 
"Beni dinleyeceksen söyleyeyim, dinlemeyeceksen bağır. Sen bağıracaksan bağır, ben onu dinlerim. Bak oy veriyorsun kardeşim. Senin bildiğin daha iyi bir çare varsa söyle. Ben de başkasına 800 liraya iş bulmaya çalışıyorum. Allah rızası için bir iş yapmaya çalışıyorum. Biz de istiyoruz ki daha fazla yapalım ama ekonomimizi büyüteceğiz. Şimdi biz büyütürken siyasi istikrar, ekonomi büyüsün olsun derken, Ankara'larda orada burada nelerde karşılaştığımızı sen de görüyorsun değil mi? Bak biz sadece sizin problemlerinizle bir yere getirelim diyoruz. Bir de şeytan taşlamakla uğraşıyoruz."

DHA