SGC’den basın kartı uyarısı

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti (SGC) Başkanı Sezai Matur, sarı basın kartı sahibi gazetecilere, kartların yenileneceğini hatırlatarak, cemiyet üyelerine bir an önce başvurularını yapma çağrısında bulundu.

SGCden basın kartı uyarısı
18 Nisan 2013 Perşembe 14:32 tarihinde eklendi, 1.419 kez okundu.

 

Sezai Matur, yaptığı açıklamada, gazetecilerin kullandıkları sarı basın kartlarının tertip, dizgi ve baskı bakımından yenileriyle değiştirilmesi ve bilgilerinin güncellenmesi amacıyla 15 Nisan 2013 tarihine kadar süre verildiğini ancak gelen talepler doğrultusunda bu sürenin 22 Nisan tarihine kadar uzatıldığını vurguladı. 
 
Basın Şeref Kartı ve Sürekli Basın Kartı sahiplerinin de kayıtlı bilgilerinin çok büyük oranda değişikliğe uğradığının tespit edildiğini aktaran Matur, şunları kaydetti: "Bu nedenle, Basın Şeref Kartı ve Sürekli Basın Kartı sahiplerine de iletişim bilgilerini güncellemeleri adına, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden (www.byegm.gov.tr), online müracaat etmeleri gerekmektedir. Basın Şeref Kartı ile Sürekli Basın Kartı Sahipleri, aynı internet sitesinin ilgili bölümde düzenlenen beyannameye vesikalık fotoğraflarını da yükleyeceklerdir. Yüklenecek fotoğrafların 4,5 x 6 cm. ebadında olmalıdır. Basın kartı başvurusuyla ilgili destek almak isteyen arkadaşlarımıza Valilik Basın Bürosu’ndan destek olunacaktır."