SGK ile YDÜ arasında protokol

Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu ve KKTC Yakın Doğu Üniversitesi(YDÜ) arasında imzalanacak protokolle, SGK'nın kapsamı KKTC'ye kadar genişleyecek ve Türk vatandaşları YDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sağlık hizmeti alabilecek.

SGK ile YDÜ arasında protokol
19 Ağustos 2013 Pazartesi 22:16 tarihinde eklendi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yakın Doğu Üniversitesi, Türkiye'den gelen basın mensuplarını ağırladı. Üniversitenin gelişmiş teknolojiyle donatılmış hastanesinin tanıldığı gezide, YDÜ ve Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu arasında Ağustos ayı içinde imzalanacak protokol ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının KKTC'de sağlık hizmeti alabilme imkanına kavuşacağına dikkat çekildi.
 
Gezide basın mensuplarını, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Gökçekuş, Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürü Hüseyin Turan, Türkiye Temsilcilikleri Koordinatörü Murat Tüzünkan ve Adana Temsilcisi Mevlüt Sezer karşıladı.
 
Hastane hakkında bilgi veren Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, özellikle kanser tedavi konusunda çok iddialı olduklarını belirterek, son teknolojiyle donatılan YDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin tüm Kıbrıs'a nitelikli sağlık hizmeti verdiğini belirtti. Geçmişte KKTC'den Rum Kesimi'ne sağlık hizmeti almak için gidildiğini belirten Başaran, artık göçün tersine döndüğünü ve Rum Kesimi'nden KKTC'ye sağlık hizmeti almak için gelindiğini kaydetti.
 
YDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin, Avrupa Uluslararası En iyiler Ödül Töreni'nde Altın Kalite Ödülü'nü aldığını hatırlatan Başaran, Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu ile Yakın Doğu Üniversitesi arasında imzalanacak protokol ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının da bu imkanlardan faydalanabileceklerini dile getirdi.
 
Konu hakkında açıklama yapan Başaran, "KKTC ekonomisi için fevkalade önemli bir yere sahip üniversitelerimizde öğrenim gören ve sayıları elli binlere ulaşan başta öğrenciler olmak üzere, çalışanlar ile birlikte diğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Türkiye'de olduğu gibi KKTC'de de Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nden aynı şartlarda yararlanabilmeleri sağlık alanında büyük bir reformdur. Atılan bu tarihi adımla Kuzey Kıbrıs'daki bütün üniversitelerin daha fazla öğrenci tarafından tercih edilmesine imkan sağlayacaktır" dedi.
 
Gazeteciler onuruna bir akşam yemeğine veren Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel ise, Türkiye'nin KKTC için çok önemli olduğunu kaydederek, üniversitelerinin misyonunun KKTC'nin bilinirliğine katkı sağlamak ve Kıbrıs için nitelikli öğrenciler yetiştirmek olduğunu söyledi.

DHA