Shaktar Barça'landı

Barcelona, çeyrek final ilk maçında bu organizasyonda ilk kez bu turu gören Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk'i konuk eti. Maçı 5-1 kazanan Katalan ekibi yarı finale göz kırptı.

Shaktar Barçalandı
07 Nisan 2011 Perşembe 08:06 tarihinde eklendi, 1.181 kez okundu.

 

Bu eşleşmenin rakini belirleyecek eşleşmenin ilk maçında Real Madrid, bir gün önce Tottenham'ı 4-0 yenerek yarı finali büyük ölçüde garantilemişti.
 
Barcelona da Shakhtar karşsıında 5-1 kazanarak turu garantiye aldı ve El Clasico için rezervesyon yaptırdı. İki ezeli rakip, ligde ve İspanya Kral Kupası finalinde de karşı karşıya gelecekler. Ligin ilk yarısında oynanan maçı ise Barcelona 5-0'lık farklı skorla kazanmıştı. Real Madrid ve Barcelona'nın yarı finalde karşılaşacağını düşünürsek, bu sezon futbolseverler 5 El Clasico izleme fırsatı bulmuş olacaklar.
 
Barcelona maça golle başladı. 2. dakikada Iniesta, Katalan ekibini öne geçiren golü attı.
 
34. dakikada Barcelona farkı ikiye çıkardı. Iniesta'nın orta sahadan savunmanın arkasına gönderdiği uzun topu kaleciden kurtaran Alves, boş kaleye golünü attı ve ilk yarı 2-0 sona erdi.
 
Barcelona ikinci yarıya da golle başladı. 53. dakikada sol köşeden penaltı noktası gerisine doğru yerden ortalanan kornerde Pique'nin vuruşu ağlara gitti.
 
59. dakikada Shakhtar golü geldi. Sağdan Srna'nın ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta Rakitskiy topu ağlara gönderdi.
 
Schaktar'ın gol sevinci çok kısa sürdü. Konuk ekip golünden 1 dakika sonra Messi'nin pasıyla ceza sahasında buluşan Keita, yeniden farkı üçe çıkardı.
 
86. dakikada Barcelona 5. golü buldu. Sağ kanattan ceza sahasına giren Alves'in ortaya çıkardığı topu Xavi ağlara gönderdi ve karşılaşma 5-1 sona erdi.