Shaqiri an meselesi

Galatasaray yönetimi, 20 yaşındaki büyük yetenek ve Basel’le masaya oturdu, pazarlıkta sona yaklaştı

Shaqiri an meselesi
12 Ocak 2012 Perşembe 08:42 tarihinde eklendi, 1.184 kez okundu.

 

Basel’in ekonomik darboğaz sebebiyle satmak istediği yıldız için 8 milyon Euro’nun yanı sıra bonus da öneren yönetim, İsviçre ekibinin direncini kırdı. Transferin bugün resmen sonlanması bekleniyor
 
Galatasaray Shaqiri'yi  inat etti, kanat sorununu en iddialı şekilde çözecek. Başkan Ünal Aysal’ın takıma getirdiği her oyuncuda aradığı ‘yıldız’ özelliklerinin tamamını barındıran ve etkili formuyla Fatih Terim’in de iştahını kabartan Xherdan Shaqiri her an Aslan olabilir.
 
Çünkü bir süredir neredeyse her gün masaya oturulup pazarlık yapılan Basel yetkilileri, kulübün ekonomik darboğaza girmesi ve G.Saray’ın cazip bir ödeme planı sunmasıyla görüşmelere daha olumlu yaklaşmaya başladı. Sarı-kırmızılıların 8 milyon Euro’nun yanı sıra bonus da önerdiği İsviçre ekibinin yetkilileri son olarak Marbella’da kampta bulunan oyuncuyla görüşerek karar vereceklerini belirtti. Oyuncunun da G.Saray’a gelmeye oldukça sıcak baktığı öğrenildi. 
 
DEVLER ÇEKİLDİ
 
Fatih Terim'in  isteğiyle transferinde sona gelinen Shaqiri için daha önce devrede olan Barcelona, M.United, Liverpool, Porto, Lille, Malaga ve Dinamo Kiev gibi kulüplerin transferden çekilmesiyle eli de rahatlayan G.Saray, Kosova doğumlu yıldızı da 5 yılık kademeli olarak artan kontratla ikna etmeyi başardı.
 
Shaqiri'ye önerilen kontrata göre Shaqiri’ye ilk yıl için 2.1, 2. yıl 2.2, 3. yıl 2.3, 4. yıl 2.4 ve son senesinde 2.5 milyon Euro ödenecek ve ilk yılda 10 bin Euro olan maç başı ücreti de aynı düzeyde artarak son senesinde 15 bine gelecek.
 
BASEL’İN altyapısında yetişen Shaqiri sağ ve sol kanatta görev alabiliyor ve 1.70 boyunda. 2009-10’da çıktığı 32 lig maçında 4 gol atıp, 5 asist yapan İsviçreli yıldız, geçen sezon ise 29 lig maçında 5 gol, 5 asistle oynadı. Shaqiri, bu sezon ise 18 maçta sahaya çıkıp 4 gol ve 2 asistle takımına katkı yaptı.
 
Stoch’un sol ayaklısı
 
Çok kısa bir şekilde anlatmak gerekirse Stoch’un sol ayaklısı diyebiliriz. Fizikleri ve stilleri çok benziyor. Çok kıvrak, çabuk, sol ayağını iyi kullanan, ele avuca sığmayan bir oyuncu. Özellikle bu sezon Devler Ligi’nde oynadığı futbolla ses getirdi.
 
Arnavut kökenli olan Shaqiri futbola Basel’in altyapısında başladı, İsviçre Milli Takımı’nın tüm yaş gruplarında oynadı ve halen de A Milli Takım oyuncusu. Bence kulüplerimiz bu tip genç, potansiyel olan ve gelecek vadeden oyuncuları tercih etmeli. Shaqiri böyle bir oyuncu. Uyum sorunu yaşamazsa hem bu yıl hem de önümüzdeki yıllarda G.Saray’a büyük katkılar sağlayabilir. Genç olması bazı dezavantajları da beraberinde getirebilir. Ailesiyle ilişkileri nasıl bilmiyorum ama bu tip oyuncuların ailesiyle birlikte gelmeleri daha iyi olur

Vatan Gazetesi