Shaqiri işini Zenit bozdu

Galatasaray, Shaqiriiçin Basel'e rest çekti, İsviçre takımına 24 saat süre verdi. Bunu blöf gibi algılayan kulübü, 15 milyon euroyu peşin isteyince ipler koptu, görüşmeler bitti

Shaqiri işini Zenit bozdu
25 Ocak 2012 Çarşamba 10:04 tarihinde eklendi, 1.002 kez okundu.

 

Galatasaray ara transferdeki en büyük hedefi Shaqiri'de mutlu sona ulaşamadı.

Önceki gün gerçekleşen transfer zirvesinin ardından İsviçre ekibi Basel'e 'rest' çeken ve kararını vermesi için 24 saat süre veren sarı-kırmızılılara kötü haber dün öğle saatlerinde ulaştı.
 
Basel Baskanı Gisela Oeri, elinde 14 milyon euroluk Zenit teklifi olduğunu ileterek, "Siz bonuslarla 10 milyon euro veriyorsunuz. Bize önerilen rakam 14 milyon euro. Ayrıca Shaqiri için 15 milyon eurodan 1 euro aşağı inmeyeceğiz. 15 milyon euro peşin getiren Shaqiri alır" dedi. Basel Başkanı'nın bu tavrı sarı-kırmızılılarda 'blöf' olarak yorumlandı.
 
‘Anlaşma sağlanamadı’
 
Galatasaray , Shaqiri için için kulübünün tavrından dolayı çekilme kararı aldı. 2. Başkanı Ali Dürüst, görüşmelerden somut sonuç alamadıklarını açıklarken, önceki gün borsaya bildirilen Shaqiri için yeni bir bildirim yapılarak, "Shaqiri ve kulübü FC Basel ile anlaşmaya varılamamış ve görüşmeler sonlandırılmıştır" denildi.
 
Shaqiri, twitter hesabından, “Galatasaray için üzgünüm. Belki Bayern Münih ve Liverpool benim için gelebilir” diye yazdı.
 
Bu arada listedeki diğer isimler olan PSV’nin iki genç yıldızı Mertens ve Wijnaldum için de kulüplerinden izin çıkmadı. Panathinaikoslu golcü Leto’nun transfer edilmesinin de zor olduğu ifade edildi.

Milliyet