Shaqiri kaça gitti?

Galatasaray'ın 13 milyon euronun üzerindeki teklifini kabul etmeyen Basel'in, Shaqiri'yi daha az paraya satması kafaları karıştırdı.

Shaqiri kaça gitti?
09 Şubat 2012 Perşembe 11:22 tarihinde eklendi.

 

Galatasaray'ın 13 milyon euronun üzerindeki teklifini kabul etmeyen Basel'in, Xherdan Shaqiri'yi 9+3 milyon euroya B.Münih'e vermesi kafaları karıştırdı. 
 
O ARTIK BAYERN'DE
G.Saray'ın ara transfer döneminde kadrosuna katmak için büyük uğraş verdiği Xherdan Shaqiri, Bayern Münih'le anlaşmaya vardı.
 
Münih'e giderek Alman ekibinin yetkilileri ile görüştükten sonra sağlık kontrolünden geçen Xherdan Shaqiri,, 2012 yazından itibaren geçerli olmak üzere 4 yıllık anlaşmaya imza attı.

Basel Başkanı Berndent Heusler, Bayern'in Xherdan Shaqiri için 9 milyon euronun yanı sıra oyuncunun performansına bağlı olarak 3 milyon euro daha ödeyeceğini açıkladı. 
  
Bu rakamın Galatasray'ın teklifinin altında olması kafaları karıştırdı. Çünkü Başkan Ünal Aysal, TRT'de katıldığı canlı yayında "Xherdan Shaqiri için ek ücretlerle birlikte 13 milyon euroluk teklifimiz kabul görmedi, yeni bir teklif daha sunduk" açıklamasında bulunmuştu.
  
TEKLİF HİÇ GİTMEDİ Mİ?
ArnXherdan Shaqiri'nin transferini çok isteyen Fatih Terim de, basın toplantısında, "13 milyon euronun da üzerine çıkmışız ama olmadı" diyerek üzüntülerini dile getirmişti.
 
Basel'in, Xherdan Shaqiri'yi Bayern Münih'e 9+3 milyon euroya satması, 21 yaşındaki genç oyuncu için yapılan transfer girişimlerinin ne kadar gerçekçi olduğunu da tartışmaya açtı. Bu transfer için İsviçre'de yaşayan bir dönercinin G.Saray adına görüşmeler yürüttüğü iddia edilmiş ancak Başkan Ünal Aysal tarafından yalanlanmıştı.
 
Kulübe yakın bazı kaynaklar da, Xherdan Shaqiri konusunda Fatih Terim'e yalan söylendiği, aslında bu oyuncuyla ilgili hiçbir görüşmenin yapılmadığı, bu oyuncunun Adnan Öztürk'ün başını çektiği grup tarafından istenmediği şeklinde iddialar dile getirmişti.