Shaqiri’ye 10 milyon Euro

Kosova doğumlu 20 yaşındaki Shaqiri için Basel’e teklifini sunan Galatasaray cevap bekliyor

Shaqiriye 10 milyon Euro
11 Ocak 2012 Çarşamba 08:09 tarihinde eklendi.

 

Barça ve ManU’nun da gündemine gelen Shaqiri için G.Saray’ın İsviçre ekibine yaptığı 8 milyon Euro’luk teklif, Şampiyonlar Ligi’ne kalınması halinde ödenecek 2 milyon Euro ile birlikte 10 milyon Euro’yu buluyor.
 
Galatasaray  Başkanı Ünal Aysal’ın da transferi girişimi yaptıklarını doğruladığı Xherdan Shaqiri için oyuncunun kulübü Basel’e teklifini sunan sarı-kırmızılılar yanıt bekliyor. Kosova doğumlu İsviçreli genç yetenek için Basel’e bonusla birlikte 10 milyon Euro’yu bulan bir teklif yaptı G.Saray. 20 yaşındaki ofans oyuncusu için 8 milyon Euro’nun yanı sıra sezon sonunda Şampiyonlar Ligi vizesinin alınması durumunda ödenecek 2 milyon Euro ile toplamda 10 milyon Euro’ya ulaşan bir teklif ileten Cimbom, İsviçre ekibinden yanıt beklemeye başladı.
 

Teknik direktör Fatih Terim’in atak oyuncusu isteği doğrultusunda G.Saray’ın transferinde sona geldiği Shaqiri’nin ismi daha önce Barcelona, Manchester United, Liverpool, Porto, Lille, Malaga ve Dinamo Kiev gibi kulüplerin de gündemine gelmişti. Basel’in altyapısında yetişen, yeteneği ve potansiyeliyle dünya devlerini peşinde koşturan Shaqiri, 2009 yılından bu yana İsviçre ekibinin A Takımı’nda boy gösteriyor.
 
Ofans  hattının sağ ve sol kanadında görev yapabilen 1.70 boyundaki genç oyuncu 2009-10 sezonunda çıktığı 32 lig maçında 4 gol atıp, 5 asist yaptı. Geçen sezon ise 29 lig maçında sahaya çıkan ve 5 gol, 5 asistle oynayan Shaqiri, bu sezon ise takımın oynadığı 18 maçta da sahaya çıkıp 4 gol ve 2 asistle takımına önemli katkı yaptı.
 
DÜNYA KUPASI OYNADI
 
İsviçre U21 Milli Takımı’nın formasını ilk olarak Türkiye’ye karşı 2009 yılında giyen Shaqiri, 3-1 kaybettiğimiz maçta 1 asist yapmayı başarmıştı. 2010 yılında ise İsviçre A Milli Takımı’na yükselen ve dünyaca ünlü teknik adam Ottmar Hitzfeld tarafından sürpriz şekilde Dünya Kupası kadrosuna da alınan Shaqiri, İsviçre’nin EURO 2012 elemelerinde Bulgaristan’ı 3-1 yendiği maçta hat-trick yapmıştı.
 
VE TERİM DE İTİRAF ETTİ!
 
Ünal Aysal’dan sonra Terim de dün Shaqiri’yi istediğini itiraf etti. Tecrübeli hoca, “Temmuz’da da söylemiştim. Ciddi şekilde istiyoruz ve girişimimiz var” dedi.

Vatan Gazetesi