Shaqiri’ye Muslera taktiği

Galatasaray, Shaqiri'nin fiyatınbı yükselten Basel’in direncini Lazio’daki gibi ‘sabır’la kıracak

Shaqiriye Muslera taktiği
16 Ocak 2012 Pazartesi 07:58 tarihinde eklendi, 1.087 kez okundu.

 

Aslan’ın toplam 10 milyon €’luk önerisine karşı 16 milyon talep eden İsviçre ekibinin oyununa gelinmeyecek. Teklifini belki çok az bir miktar daha yükseltecek olan Cimbom, indirim bekleyecek
 
Galatasaray yönetimi, transferde ilk ve en önemli hedefi olan İsviçreli Xherdan Shaqiri’ye sarı-kırmızılı formayı giydirmeye kararlı... Ancak bu hedef doğrultusunda har vurup harman savurmamaya da bir o kadar kararlı sarı-kırmızılılar.
 
Hele ki Basel’in fiyat yükselterek kurduğu tuzağa düşmeye hiç niyeti yok G.Saray’ın. Bugünlerde Basel’in izlettiği filmi daha önce Fernando Muslera transferinde Lazio’dan izleyen yönetim, o zaman olduğu gibi yine sabredip, muradına ermek istiyor.
 
Bilindiği gibi G.Saray geçen yıl tarihinin en kötü sezonlarından birini geçirmiş ve ligin daha ortalarında hedeflerinin çok uzağında kalmıştı. Yapılan seçimin ardından idareyi sezon sonuna doğru alan Ünal Aysal başkanlığındaki yönetim, bu sezonun çalışmalarına tabiri yerindeyse daha göreve gelir gelmez başlamıştı.
 
Taffarel gibi dünyaca ünlü bir efsanenin koruduğu kaleye 2001-2007 arasında oynayan Mondragon sonrası güven veren bir isim bulunamadığı için belki de ilk olarak kaleci arayışlarına başlayan sarı-kırmızılılar, Güney Amerika’nın en iyi eldiveni olarak gösterilen Fernando Muslera’ya 2010-11 sezonunun sonunda teklif yapmıştı. Ancak oyuncunun o dönem formasını giydiği Lazio kulübü, daha yüksek ücret alabilmek için pazarlıklarda fiyat artırmıştı.
 
1.5 AY SONRA ALDI!
 
Ancak bu oyuna gelmeyen ve sabreden G.Saray yönetimi, ilk başta yaptığı transfer teklifine çok yakın bir rakama (6 milyon 750 bin Euro) 25 yaşındaki Uruguaylı milli file bekçisinin bonservisini, ilk önerinin yapıldığı tarihin üzerinden yaklaşık 1.5 ay geçmesinin ardından almıştı.
 
Galatasaray'ın bugün Shaqiri transferindeki taktiği de bu... Sarı-kırmızılılar 8 milyon Euro+Şampiyonlar Ligi’ne kalınması durumunda ödenecek olan 2 milyon Euro ile toplamda 10 milyon Euro’luk bir teklif yaptı Basel’e.
 
İsvİçre ekibi ise neredeyse anlaşmada sona gelinmişken fiyat yükseltip 16 milyon Euro istedi. Şimdi ise G.Saray sabredecek, belki teklifini az bir miktar yükseltecek. Ara transferin son günlerine kadar Basel’in inadını kırmasını bekleyecek olan Aslan, uçuk bir fiyat ödemeden bu transferi mutlu sonla bitirmeyi umuyor.

Vatan Gazetesi