"Sharapova ile bir araya gelmiyoruz"

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda son şampiyon Serena Williams, ilk tur maçında Mandy Minella'yi 2-0 yenerek ikinci tura çıktı.

Sharapova ile bir araya gelmiyoruz
25 Haziran 2013 Salı 19:51 tarihinde eklendi.
Karşılaşma sonunda düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Williams, son günlerde arası açık olan Rus raket Sharapova ile biraraya gelmediklerini söyledi. 
 
Merkez Kort'ta oynanan ve 57 dakika süren mücadelede dünyanın bir numarası Williams, 27 yaşındaki Lüksemburglu rakibi Minella'yı 6-1, 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek bir üst tura yükseldi. 
 
Wimbledon'da bu yıl 6. şampiyonluğu hedefleyen Willliams, iki sette de üstün bir performans göstererek bir saatten az sürede tamamladığı maçtan kazandığı kolay galibiyetle ikinci tura adını yazdırdı. 
 
Dünya klasmanında 92. sırada yer alan 27 yaşındaki Minella karşısında oyuna başında ağırlığını koyan Serena Williams, 20 dakika süren ilk seti 6-1, 37 dakika süren ikinci seti ise 6-3 tamamladı. Geçen yıl Wimbledon'a ilk turda veda eden Minella, bu yıl da turnuvadaki ilk maçını kaybederek elendi. 
 
Williams, karşılaşmayı 7 ace, 11 basit hatayla tamamlarken, Minella 1 ace,, 6 basit ve 1 çift hatayla oynadı. 
 
"SHARAPOVA İLE AYRI KORTLARDA ANTRENMAN YAPIYORUZ" 
 
Karşılaşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Williams, son günlerde Rus raket Sharapova ile aralarındaki gerginlikle ilgili bir soruya, " Ayrı ayrı kortlarda ve farklı zamanlarda antrenman yapıyoruz. Kendisini hiç görmüyorum" dedi. 
 
Rus raket Sharapova ve ABD'li Williams arasındaki gerginlik Williams'ın, şu an Sharapova ile ilişki yaşayan eski sevgilisi Bulgar tenisçi Grigor Dimitrov hakkında bir dergiye yaptığı açıklamalarla başlamıştı. 
 
" MANDELA İLE TANIŞMAK HAYATIMIN EN HEYECANLI ANIYDI" 
 
Toplantıda, sağlık durumu ciddiyetini koruyan Güney Afrika eski devlet başkanı Nelson Mandela hakkında konuşan Williams, Mandela ile tanışmanın hayatının en heyecan verici anı olduğunu söyleydi.

Eski devlet başkanının durumuna çok üzüldüğünü ifade ederen ABD'li raket, "Mandela inanılmaz bir kişi. Hayat hikayesini okuduğumda çok etkilendim, kendisiyle yüz yüze tanışmak ise hayatının en güzel anıydı " dedi. 
 
"EKSİKLERİM VAR" 
 
Karşılaşmadaki bugünkü performansına da değinen geçen yılın şampiyonu Williams, "Eksiklerim var. Daha iyi olmalıyım. Eğer bu yıl da şampiyon olmak istiyorsam eksiklerimi hızla kapatmalıyım" dedi. 
 
Serena Williams ikinci turda Fransız Caroline Garcia ile karşılaşacak.

DHA