Sharapova turnuvadan çekildi

Çinli Li Na, Sharapova'yı 2-0 yendi. Rus yıldız bu yenilgi ile yarı final şansını kaybetti. Rus Maria Sharapova, mücadele sonrasında sakatlığı nedeniyle turnuvadan çekildiğini açıkladı.

Sharapova turnuvadan çekildi
27 Ekim 2011 Perşembe 11:41 tarihinde eklendi, 1.287 kez okundu.

 

TEB BNP Paribas WTA Championships dünya kadınlar tenis şampiyonasında Çinli Li Na, ilk maçında dünya sıralamasının 2 numarası Maria Sharapova'yı 2-0 yendi. Rus yıldız bu yenilgi ile yarı final şansını kaybetti. Rus Maria Sharapova, mücadele sonrasında sakatlığı nedeniyle turnuvadan çekildiğini açıkladı. Oyuncunun yerine 1. yedek olan Fransız Marion Bartoli'nin oynayacağı açıklandı.
 
TEB BNP Paribas WTA Championships dünya kadınlar tenis şampiyonasında ilk iki maçını da yitiren Rus Maria Sharapova, sakatlığı nedeniyle turnuvadan çekildiğini açıkladı.Sharapova, Çinli Li Na'ya 2-0 yenildiği maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, bir gazetecinin “Sakatlığınız nedeniyle turnuvadan çekileceğiniz söyleniyor. Ne diyorsunuz?” sorusuna “Evet, doğru. Biliyorsunuz sol ayak bileğimden sakatlığım vardı. Tam olarak iyileşmemişti. Hareketlerimi çok kısıtladı. Çok riske etmek istemedim” dedi.
 
Bir soru üzerine burada oynadığı için pişman olmadığını ifade eden Rus tenisçi, şunları söyledi: "Burada sakatlığıma rağmen elimden geleni yaptım. Sakatlığımın doğal olarak iyileşmesini istiyorum. Çok yakında iyileşeceğime inanıyorum. Sezonun bu şekilde bitmesi üzücü ama pişman değilim. Geçen yıla göre çok gelişim gösterdim, tenisim bir adım yukarı yükseldi. Gelecek yıl daha da iyi olacağım.”
 
Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan şampiyonanın ikinci gün ikinci maçında Fransa Açık 2011 şampiyonu Li Na, Sharapova'yı 7-6 (4) ve 6-4'lük setlerle mağlup etti.
 
Maçın ilk setinde iki kez rakibinin servisini kıran Sharapova, 6. oyun sonunda 4-2 öne geçti. Ancak servis kullandığı 7. oyunu alıp, 8. oyunda Rus tenisçinin servisini kıran Li Na, 4-4 beraberliği sağladı. Sharapova 9. oyunda rakibinin servisini kırarak 5-4 öne geçmesine karşın, Li Na 10. oyunda Rus tenisçinin servisini kırıp durumu 5-5 yaptı ve 11. oyunda 6-5 öne geçti. 12. oyunu Sharapova alınca, maç “tie-break”e gitti. Sharapova karşısında 4-0 geriden gelip, “tie-break”ı 7-4 kazanan Li Na, ilk seti 7-6 alarak, 1-0 öne geçti.
 
İkinci sete de iyi başlayan Çinli tenisçi, iki kez rakibinin servisini kırarak 7. oyun sonunda 5-2 öne geçti. Ancak 8. oyunda rakibinin servisini kıran Sharapova, servis attığı 9. oyunu da alarak durumu 5-4 yaptı. 10. oyunda 40-15 geriden gelen Li Na, Sharapova'ya servisini kırdırmadı ve seti 6-4 ve 1 saat 56 dakika süren maçı da 2-0 kazandı.
 
Li Na, bu yıl şampiyon olduğu Fransa Açık Tenis Turnuvası'da (Roland Garros) yarı finalde 6-4 ve 7-5'lik setlerle 2-0 yendiği Sharapova'yı 2011 yılında ikinci kez yendi. İki tenisçi arasında yapılan son 4 maçı Li Na kazanırken, ikili arasında yapılan toplam 9 maçta Sharapova'nın 5-4 üstünlüğü bulunuyor.
 
Şampiyonada dün ilk maçında Avustralyalı Samantha Stosur'a 2-0 yenilen Sharapova, Li Na'ya aynı skorla mağlup olarak 2 maçta 2 yenilgi aldı.
 
BUGÜNÜN PROGRAMI
 
17:00 Azarenka - Li Na
Wozniacki - Kvitova
Zvonareva - Radwanska
 
İKİNCİ GÜN 11 BİN 676 KİŞİ İZLEDİ
 
Karşılaşmaya büyük ilgi gösteren tenisseverler, ikinci gün de salonu büyük ölçüde doldurdu. İkinci gün seyirci sayısı 11 bin 676 olarak açıklanırken, ilk günkü gibi son maçta seyirci sayısı azaldı.
 
PUAN DURUMU
 
İkinci gün maçları sonunda beyaz grupta ilk maçlarını kazanan Victoria Azarenka 1., Li Na 2. sırada yer alırken, 1 galibiyet, 1 yenilgi alan Samantha Stosur 3., iki maçını da yitiren ve turnuvadan çekildiğini açıklayan Maria Sharapova 4. ve son sırada bulunuyor. Kırmızı grupta ise 1. sırada 1 galibiyetle Petra Kvitova, 2. sırada 1 galibiyet, 1 yenilgiyle Wozniacki, 3. sırada 1 galibiyet, 1 yenilgiyle Zvonareva ve 4. sırada da 1 yenilgiyle Radwanska yer alıyor.