Sibel Can’ın cipine el konuldu

İstanbul'da fiyatı düşük gösterilerek, lüks tüketim ve gümrük vergisi düşük ödenen araçlara yönelik sürdürülen soruşturmada şarkıcı Sibel Can'ın cipine el konuldu.

Sibel Canın cipine el konuldu
01 Kasım 2012 Perşembe 16:47 tarihinde eklendi, 1.424 kez okundu.

Şarkıcı Sibel Can, soruşturma çerçevesinde ifade vermek üzere kendi kullandığı cipiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne geldi.

 
Can, emniyete ifade vermek için geldiğini belirterek, ''Bu ciple ilgili emniyete geldim. 2009 yılında almıştım bu aracı. Her şeyi tam olarak alınmış, vergisi ödenmiş. Uzun aradan sonra böyle bir şeyle karşılaşmak şaşırttı ama hayırlısı'' diye konuştu.
 
Can, ''Cipiniz gümrük kaçağı mı?'' sorusunu üzerine, ''Öyle bir şey yok. Bütün her şeyimiz tamam. Kayıtları var zaten'' cevabını verdi.
 
'BEN MAĞDURUM' 
Evraklarının incelenmesi için cipine el konulduğu öğrenilen Sibel Can, ifade verdikten sonra emniyet binası çıkışında gazetecilere ''Ben mağdurum'' dedi.
 
Can, aracıyla ilgili bilmediği şeylerin ortaya çıktığını dile getirerek, şunları söyledi:
 
''Mesela arabamı 2009 model biliyordum, 2008 modelmiş. Araba, Amerika'nın kuzeyinde bir eyalette trafikte ortaya çıkmış, işlemler olmuş. İkinci el araba almışım, sıfır değilmiş. Saçma sapan şeyler... Mağdurum bu konuda. İfademi verdim. Bu süreçte doğal olarak arabam burada kalacak. Allah'tan başka arabam var. İlk defa başıma böyle bir şey geldi. Benim gibi bir sürü insan, birçok işadamı mağdur bu konuda. Bütün faturalar, vergiler her şey gayet normal. Ama daha detaylı şeyler var bizim de anlayamadığımız.''
 
300 LÜKS ARAÇ TAKİPTE 
İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 2010 yılında Selim I'ya yönelik düzenlediği uyuşturucu operasyonunda, şüphelinin el konulan cipinin evraklarında yapılan incelemede gümrük beyanıyla ilgili usulsüzlük olduğu belirlenmişti.
 
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne devredilen soruşturmada, Selim I'nın cipinin fabrika çıkış fiyatının altında bir rakamla gümrükten geçirilerek yurtdışından Türkiye'ye getirildiği, bu yöntemle gümrük ve lüks tüketim vergilerinin eksik ödendiği, benzer yöntemle Türkiye'ye sokulan 300 lüks araç daha tespit edilmişti.
 
Soruşturma kapsamında, bu araçların sahipleri emniyete çağrılarak ifadeleri alınıyor.