Siber polisler görevde

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bilişim dünyasıyla ilgili suçlara bakan birim, ismini değiştirdi. Bilişim dünyasının suçlularını bundan sonra 'siber polisler' yakalayacak.

Siber polisler görevde
01 Nisan 2013 Pazartesi 15:26 tarihinde eklendi.

 

Pek çok kurumun ve iş yerinin teknolojik alt yapısını daha güncel hale getirmesi, aynı zamanda bu alandaki korsan yazılımlar ve suçluları da doğurdu.  Her sistemin açığını arayan suçlular, güvenlik önlemlerini aşarak haksız kazanç elde etmenin yollarını aradı. 
 
İstanbul’da 2007 yılında kurulan Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü de, bu alandaki teknolojik polis açığını kapatmak için yola çıktı. Daha öncesinde büro amirliği seviyesinde bulunan şube, bu tarihten itibaren teknolojik imkanlar ve uzman personelle takviye edildi. Şubenin amacı; bilişim suçlarına karşı daha etkili bir mücadele sürdürmek olarak açıklandı. 
 
Yaklaşık 6 yıl boyunca bu alanda etkili mücadele yürütün şube, İstanbul'un yanında diğer illerde de bu suçlara bulaşanların korkulu rüyası oldu. Pek çok operasyonda yüzlerce kişi gözaltına alındı. Operasyonel beceri kadar, suçun delillendirilmesinde de büyük aşama kaydedildi. 
 
Özellikle banka dolandırıcılıkları ve kart sahteciliğinde çığır açan yöntemleri deşifre etmeyi başaran şube, artık yen ismiyle anılacak. İstanbul’daki sanal suçların takibini yapan polisler, ‘Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’  adı altında görev  yapacak. Şubede; nitelikli interaktif dolandırıcılık, banka ve kredi kartı suçları, bilgi sistemleri büro amirliği gibi bölümlerde uzman ekipler suçluların takibini yapacak. 
 
Türkiye’deki önemli operasyonlarda ele geçirilen pek çok dijital veri de, bu şubedeki uzmanlar tarafından deşifre edilerek soruşturma dosyasına konuluyor. 

CİHAN