Sıcaklarda Damarlar İçin Bol Su Tüketin

İnsan vücudunun yaklaşık \%60’ını ve hayatın kaynağını oluşturan suyun faydaları ve önemi anlatmakla bitmiyor. Özellikle havaların ısındığı yaz aylarında, vücudumuzun normalden daha fazla suya ihtiyaç duyduğu bilinen bir gerçek.

Sıcaklarda Damarlar İçin Bol Su Tüketin
22 Haziran 2018 Cuma 16:07 tarihinde eklendi, 1.169 kez okundu.
İnsan vücudunun yaklaşık %60’ını ve hayatın kaynağını oluşturan suyun faydaları ve önemi anlatmakla bitmiyor. Özellikle havaların ısındığı yaz aylarında, vücudumuzun normalden daha fazla suya ihtiyaç duyduğu bilinen bir gerçek.
 
 
 
Damar hastalıkları denince akla ilk gelen isimlerden olan Acıbadem Fulya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cem Arıtürk, suyun vücut için önemine dikkat çekiyor ve sağlıklı bir vücut için yeterli miktarda su içilmesi gerektiğinin altını çiziyor.
 
 
 
Suyun damarlar açısından öneminin hem içinde taşıdığı kandan hem de damar hücrelerinin yapısından kaynaklandığını belirten Doç. Dr. Cem Arıtürk suyun vücut için önemini şu sözlerle ifade ediyor: “Su içilmesi kanın akışkanlığını arttırarak damar tıkanıklığı ve buna bağlı sorunlara yakalanma ihtimalini azaltır. Ayrıca kalp hastalığı ve tansiyon gibi kronik hastalığı bulunanlarda, vücudun sıvı dengesi çok büyük önem taşımaktadır. Bununla birlikte yeterli miktarda su tüketilmesi damar hücrelerinin yenilenmesinde de önemli bir yer tutar.”
 
 
 
Vücut için gerekli sıvının büyük oranda su ile karşılanması gerektiğinin altını
 
çizen Dr. Arıtürk sözlerine şu şekilde devam ediyor : “Yaz aylarında vücudun sıvı ihtiyacı normalden daha fazla. Boy ve kilosuna göre değişmekle birlikte sağlıklı erişkin bir insanın günlük sıvı ihtiyacı 2-3 lt arasındadır. Vücutta kalp-damar sağlığını koruyabilmek için yaz aylarında bu miktarın daha da arttırılması gerekebilmektedir. Bununla birlikte suyun yanında belirli miktarlarda olmak koşulu ile taze sıkılmış meyve-sebze suları da vitamin içerikleri ile de vücuda faydalı su kaynaklarındandır. Günde 1 bardak yeşil çay antioksidan etkisi ile pek çok organa fayda sağladığı gibi damar sağlığını da olumlu etkilemekte. Bununla birlikte sağlıklı kişiler, günde 1 bardak mineralli su ile vücutlarının ihtiyacı olan minerallerin çoğunu da karşılayabilirler.”