Sıcaklarda tatlı satışları düştü

Bursa'da faaliyet gösteren 500 tatlı üreticisi, Ramazan ayı boyunca ve bayram için 50 tona yakın tatlı siparişi aldı ve 1.5 milyon liralık ciro yaptı.

Sıcaklarda tatlı satışları düştü
28 Temmuz 2014 Pazartesi 11:15 tarihinde eklendi.
Geçen yıl yaklaşık 60 ton tatlı siparişi aldıklarını belirten Muhallebiciler Pastacılar ve Benzerleri Odası Başkanı Necip Daş, "Bu yıl satışlar biraz düşüktü. Havaların çok sıcak olması nedeniyle eski işlerimiz yok" dedi. 
 
Bursa Muhallebiciler, Pastacılar ve Benzerleri Odası Başkanı Necip Daş, bu yıl Ramazan ayı ve bayram boyunca 50 ton tatlı siparişi aldıklarını söyledi. Aldıkları siparişlerden toplam 1,5 milyon liralık ciro gelir elde ettiklerini açıklayan Daş, düşüşün havaların sıcak olmasından kaynaklandığını söyledi. Daş, "Eski işlerimiz yok. Bayram arifesi olmasına rağmen eski kalabalıklar yok. Normalde adım atılmaması lazım. Bu yıl Ramazan ayının tatile gelmesi nedeniyle de olumsuzluk yaşıyoruz. Millet tatilden dolayı dağılmış durumda. Bursa'nın yaklaşık yüzde 40 nüfusu farklı yerlere gitti" diye konuştu. 
 
EN ÇOK TULUMBA VE LOKMA TÜKETİLDİ 
 
Ramazan ayı boyunca vatandaşların en çok tulumba ve lokma tatlılarını tercih ettiğini belirten Daş, fiyatının uygun olması nedeniyle bunların daha da öne çıktığını kaydetti. Daş, lokma tatlısının 6 ile 10 Lira, tulumbanın ise 8 ile 15 Lira arasında değişen fiyatının bulunduğunu söyledi. 
 
SADE BAKLAVA TERCİH EDİLDİ 
 
Baklava fiyatlarının da farklılık gösterdiğine işaret eden Daş, "Bu yıl en çok sade baklava tercih edildi. Cevizli baklava satışımız da oldukça iyiydi. Cevizli baklavanın kilogramı 10 ile 35 Lira arasında değişen fiyatlarda satıldı. Sade baklava ise 25 liradan satıldı" dedi.