"Şiddet bir an önce sona ermeli"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Suriye rejiminin, ''BM Genel Sekreteri'nin Suriye özel Temsilcisi Kofi Annan'ın planına taahhüdünü yerine getirmemesini, 'hayal kırıklığı yaratıcı ve cesaret kırıcı' olarak'' değerlendirdi.

Şiddet bir an önce sona ermeli
29 Mart 2012 Perşembe 23:12 tarihinde eklendi.

Toner, günlük basın toplantısında, Suriye rejiminin, Annan'a, planındaki önerilerine uyulacağına dair mektup göndermesinin üzerinden 3 gün geçmesine rağmen, buna uyduklarını gösteren hiçbir işaret göremediklerini söyledi. 
    
Topçu ve ağır silahların kışlalara dönmesi ve ateşkese yönelik hiç bir adım olmadığını ifade eden Toner, bunun kendileri için şaşırtıcı olmadığını ama cesaret kırdığını ve hayal kırıklığı yarattığını kaydetti. 
    
Toner, ''olası askeri müdahaleye'' yönelik soru üzerine, bu konudaki görüşlerinin gayet açık olduğunu ifade etti. Annan'ın çabalarını çok fazla desteklediklerini belirten Toner, ''Annan'a, bu işi yapabilmesi için ihtiyaç duyduğu diplomatik alan ve zamanı tanımak istiyoruz. Ateşkesi görmeyi istediğimiz noktasında gayet açığız. İnsani yardımı sağlayabilmek için şiddetin bir an önce son bulmasını istiyoruz'' dedi.