Şiddet gören kadınlara çağrı!

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, şiddete uğrayan eğitimli veya eğitimsiz kadınların bunu bir utanç olarak gördüklerini ve gizleme eğiliminde olduklarını belirtti.

Şiddet gören kadınlara çağrı!
10 Mart 2011 Perşembe 18:43 tarihinde eklendi.

 

Çubukçu, Esenler Belediyesince "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Dünya Kadınlar Günü'nün sadece kadınları değil, verdiği mesajlarla tüm insanlığı ilgilendirdiğini, kadınların, sorunlarını dile getirirken aynı zamanda insanlığın sorunlarını dile getirdiklerini belirtti. 
    
Eşleri tarafından yaralanan veya öldürülen kadınların haberlerinin daha önce gazetelere üçüncü sayfadan girerken, son zamanlarda manşetlerden giriyor olmasının bu anlamdaki zihniyet değişiminin bir simgesi olduğunu kaydeden Çubukçu, "Kadına yönelik şiddetin aile içi özel bir mesele olmaktan çıkıp, adeta en önemli siyasi problemlerden biri gibi algılanması, bu anlamda yürütülen uzun soluklu çabaların ve yaratılan farkındalığın bir sonucudur. Bununla, izleyeceğimiz yolun uzun ve meşakkatli ama kaydettiğimiz gelişmelerin de son derece önemli olduğunu vurgulamak isterim" dedi.