"Şiddete dur denilmeli"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine İlişkin Kanun'un TBMM'de kabul edilmesine ilişkin konuştu.

Şiddete dur denilmeli
09 Mart 2012 Cuma 18:38 tarihinde eklendi, 2.196 kez okundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine İlişkin Kanun'un TBMM'de kabul edilmesine ilişkin, ''Bütün hanımların bu yasa ile elde ettikleri haklarını öğrenmelerini, artık çaresiz olmadıklarını görüp, şiddete 'dur' demelerini özellikle rica ediyorum'' dedi. 
    
Erdoğan, Söğütlüçeşme ve Halkalı Bilgi Evlerinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Küçükçekmece'deki bilgi evlerinin şu an itibariyle 34 bin çocuğa hizmet verdiğini öğrendiğini ve bundan büyük bir mutluluk ve heyecan duyduğunu söyledi. 
    
Çocukların okul dışındaki boş saatlerini geçirmeleri için bu bilgi evlerinin çok büyük bir ihtiyacı karşılayacağını ifade eden Erdoğan, ''Yavrularımız bir yandan öğrenirken bir yandan da eğlenecek ve son derece kaliteli vakit geçirecekler'' dedi. 
    
Erdoğan, bu güzel uygulamanın tüm belediyelere örnek olmasını, bütün çocukları kapsayacak şekilde yaygınlaşmasını gönülden arzu ettiğini kaydederek, şöyle devam etti:
    
''Elbette bizim çocukluğumuzda bugünün çocuklarının sahip olduğu imkanlar yoktu maalesef, ama bizler çocukluğumuzu mahalle kültürü içinde, tehlikelerden ve sorunlardan uzak, güvenli bir şekilde yaşamıştık. Başta büyük şehirlerimiz olmak üzere artık çocuklarımız çok çeşitli sorunlarla, hatta tehlikelerle karşı karşıya kalıyorlar maalesef. Bugünün çocukları için eğitim, oyun, eğlence imkanı artarken beraberinde bazı riskler de oluşuyor. Yavrularımızı korumak için eve kapatmak tabii ki çözüm değil. Eve kapanan, bilgisayarla vakit geçiren, sokaktan, arkadaştan uzak kalan çocuk aynı zamanda içine de kapanıyor, bilgiden, oyundan, arkadaştan mahrum kalıyor.'' 
    
Bilgi evlerinin, çocukların karşı karşıya kaldığı bu büyük sorunu çok önemli ölçüde çözüme kavuşturduğunu vurgulayan Erdoğan, çocukların okul dışında kalan saatlerde güvenli, kaliteli, sağlıklı bir şekilde hem oynadıklarını hem öğrendiklerini hem de doya doya eğlendiklerini belirtti. 
     
-''Devrim niteliğinde düzenleme''- 
     
Emine Erdoğan, dünyada coşkuyla kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün ülke ve dünya kadınları için hayırlı olmasını da diledi. 
    
Kadınlar için son derece önemli olan bir yasanın TBMM'de kabul edildiğini anımsatan Erdoğan, bu yasayla kadınlara, çocuklara, aile fertlerine yönelik şiddetin artık ağır bir şekilde cezalandırılacağını, şiddete maruz kalanların koruma altına alınacağını belirtti. 
    
Emine Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 
    
''Devrim niteliğindeki bu düzenleme, inanıyorum ki hanım kardeşlerimize yönelik insanlık dışı uygulamaların önüne geçecektir. Bütün hanımların bu yasa ile elde ettikleri haklarını öğrenmelerini, artık çaresiz olmadıklarını görüp, şiddete 'dur' demelerini özellikle rica ediyorum. Bu çok önemli düzenlemeyi kadınlarımıza, çocuklarımıza kazandıran sayın Başbakanımıza, hükümetimize, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza ve TBMM'ye buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Yasanın, kadınlarımız, çocuklarımız aileler için toplumun huzur, refah ve barışı için hayırlara vesile olmasını diliyorum.'' 
     
-''Acılar paylaştıkça azalır''- 
     

Önceki gün çok anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdiklerini, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve eşi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, milletvekilleri ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte Uludere'ye gittiklerini anımsatan Erdoğan, oradaki acılı ailelerle dertleştiklerini ifade etti. 
    
Emine Erdoğan, ''Allah hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın. Rabbim hiç kimseyi böyle bir acı ile imtihan etmesin. Acılar paylaştıkça azalır ve biz de acıyı paylaşmak, kederi bölüşmek üzere ziyaret ettik. Anadolu insanının sabrını, metanetini, cesaret ve kahramanlığını orada bir kez daha yaşadık'' dedi. 
    
Gidenlerin geri gelmeyeceğini söyleyen Emine Erdoğan, ancak 75 milyonun Uludere ile dayanışmasının, yaşanan acıyı bir nebze olsun azaltacağına inandığını vurguladı. 
    
Emine Erdoğan, soruşturmaların tamamlanmasının, hadisenin aydınlığa kavuşmasının da onlar için küçük de olsa bir teselli olacağını söyledi. 
    
Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: 
    
''Uludere'de ben şunu bir kez daha hissettim; anneliğin siyaseti, anneliğin ideolojisi yok sevgili kardeşlerim. Evladını kaybetmiş bir annenin acısını en iyi şekilde yine bir anne anlayabilir. Eşini, babasını, ağabeyini kaybetmiş bir kadının acısını en iyi şekilde yine bir kadın anlayabilir. Yaşanan acıları dindirecek, sona erdirecek olanların da ben anneler olduğuna inanıyorum. Eğer anneler yüreklerini cesaretle ortaya koyabilir, kahramanca seslerini yükseltebilirlerse, eminim ki yaşanan acılar son bulacaktır. Hayatını kaybetmiş kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.'' 
    
Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay da şu anda bilgi evi öğrencilerinin sayısının 34 bin 489'a ulaştığını, yeni tesislerle öğrenci sayısını 50 bine ulaştıracaklarını belirtti. 
    
Konuşmaların ardından kurdele keserek açılışı yapan Emine Erdoğan, daha sonra Söğütlüçeşme Bilgi Evini gezdi. 
    
Bilgisayarlı ve akıllı tahtanın olduğu sınıfta eğitim gören çocuklarla sohbet eden Erdoğan, sanat sınıfında keman çalan bir öğrenciyi dinleyerek tebrik etti. 
    
Bu arada Emine Erdoğan, damar rahatsızlığı nedeniyle yüzünde yara izi bulunan 5 yaşındaki kız çocuğu Kardelen Taşoğulları ve annesi Özlem Taşoğulları ile de görüştü. 
    
Özlem Taşoğulları, kızını Türkiye'de birçok yere götürmesine rağmen tedavisini bulamadıklarını, doğru bir tedavi uygulayacak doktor istediğini belirterek, bu konuyu ilettiği Emine Erdoğan'ın, ilgileneceğini söylediğini dile getirdi.