Şiddeti makyajla saklamış

Bir çocuk annesi Nilüfer Ç. 39 yaşında. Türkiye’deki binlerce şiddet mağduru kadından yalnızca biri. 6 ay önce kimliği belirsiz erkek bir şahıs tarafından hastanelik edilmiş.

Şiddeti makyajla saklamış
28 Kasım 2015 Cumartesi 12:10 tarihinde eklendi.
Bir çocuk annesi Nilüfer Ç. 39 yaşında. Türkiye’deki binlerce şiddet mağduru kadından yalnızca biri. 6 ay önce kimliği belirsiz erkek bir şahıs tarafından hastanelik edilmiş. Şiddeti çocuğundan saklamak için porselen makyaj yaptırmış. Şimdi ise tek isteği var; kadın cinayetleri listesinde yer almamak.
 
ANTALYA’da yaşayan 39 yaşındaki Nilüfer Ç. 16 yıl önce C.Ç ile hayatını birleştirdi. Mutlu bir hayat süren ailenin 2001 yılında bir erkek çocukları dünyaya geldi. Fakat eşinin ağabeyi ile yaşanan mal paylaşım tartışmaları aile içi gerginliklere yol açmaya başladı. Tartışmalar ve dava süreçlerinden sıkıldığını söyleyen C.Ç. ise bir süre sonra evi terk etti.
 
ÖLDÜRESİYE DÖVÜLDÜM
 
Bu karardan hemen sonra 2014 yılında eşinden boşanan Nilüfer Ç., iddiaya göre eski eşinin ağabeyi ve karısı tarafından mal paylaşım davalarından vazgeçmesi için tehdit ve taciz edilmeye başladı. Bu eylemlerin 6 ay önce şiddete dönüştüğünü ileri süren Nilüfer Ç., işe gitmek üzere evden çıktığı sırada arabadan inip yanına koşarak gelen erkek bir şahıs tarafından öldüresiye dövüldüğünü söyledi.
 
POLİS HASTANEYE GÖTÜRDÜ
 
Ardı ardına yüzüne inen yumruklar karşısında yere yığıldığını anlatan Nilüfer Ç., “Daha ne olduğunu anlamadan yere serildim. Şahıs kaçtıktan sonra polis çağırdım ve hemen hastaneye kaldırıldım. Evimin önündeki kameralar saldırı anını kaydetti fakat bugüne kadar bana saldıran kişinin kimliği net olarak ortaya çıkmadı. Fakat aylar sonra yine aynı aracın beni takip ettiğini gördüm” dedi. 
 
YÜZÜMÜ MAKYAJLA SAKLADIM
 
Bu saldırının eski eşinin ailesi tarafından planlandığını iddia eden Nilüfer Ç., “Polise bazı isimler verdim. Hatta mahkeme bu isimlerin bana yaklaşmasını yasakladı. Ancak hala hayatım tehlikede. Ağzım, yüzüm dağıldığı zaman oğlum yüzümü görmesin, üzülmesin diye evin içinde porselen makyajla dolaştım. Hâlâ tehditler alıyorum. Çocuğum korku içinde” diye konuştu.
 
ÖLMEKTEN KORKUYORUM
 
Yetkili kurumlara seslenen Nilüfer Ç., şöyle dedi: “Buradan tüm yetkililere sesleniyorum. Benim kimse ile derdim yok. Ancak bir kadın olarak şiddet ve tehdit mağduruyum. Korkarak işe gidiyorum. Yanıma yanaşan biri olduğunda çığlık atıyorum. Belki de yarın kadın cinayetleri listesine benim ismim de yazılacak. Lütfen devlet bana yardım etsin, beni korusun. Ben başka hiçbir şey istemiyorum.”