"Şiddetin önüne geçebiliriz"

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, sporda şiddetin önüne geçmek için insanın kalitesini yükseltmek gerektiğini söyledi.

Şiddetin önüne geçebiliriz
13 Kasım 2013 Çarşamba 18:45 tarihinde eklendi.


Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) ve Türkiye Futbol Federasyonu Muş İl Temsilciliği'nin organizesi ile Muş'a gelen Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Muş Valisi Vedat Büyükersoy'u ziyaret etti. Ertuğrul Sağlam, Muş'u çok beğendiğini ve Muş halkının ise misafirperver olduğunu söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Vedat Büyükersoy, Muş'un her şeyi hak ettiğini belirterek, sanatsal ve sporsal faaliyetlerin artması içinde gerek valilik, gerekse Sosyal Destek Programı (SODES) ile gerekli katkıyı sunmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Muş Alparslan Üniversitesi ve Türkiye Futbol Federasyonu Muş İl Temsilciliği'nin daveti üzerine Muş'a geldiğini belirten Ertuğrul Sağlam ise Muş'ta büyük bir ilgi ile karşılandığını vurguladı. Sağlam, "Muş'ta bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.

Burada yapılanlar ve yapılacak olanlar bizleri ziyadesi ile memnun etti. Sporsal faaliyetlerin artması için birçok çalışma yapılmış, ben ve benim gibi spor adamlarının bu tür ziyaretleri, inanıyorum ki bu tür çalışmaların artması konusunda motivasyon sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, 'sporda şiddet olaylarının bitmesi hususunda neler yapılabilir?' sorusunu yanıtlayan Sağlam, sporda şiddetin bitmesi için eğitim seviyesinin yükseltilmesi gerektiğine değinerek, "Şiddet, sporun en altından en üstüne kadar olumsuz etkiliyor.

Olayların çıkması, kötü söz kullanılması, bir defa insanları stadyumlardan uzaklaştırıyor. Futboldaki en önemli destek unsuru taraftardır, izleyendir. Yani izleyen olmadığı zaman futbolun keyfi kaçıyor. Şimdi insan çocuklarıyla, eşi ile bazı maçlara gitmek istiyor.

Biz istiyoruz ki aileler, maça gelen bayanlar keyif alsın. Şiddetin, olayın, küfürün olduğu yerde hangi insan eşini maça getirebilir. Bir defa sporun ruhuna aykırıdır. Zaten hep diyoruz, spor barış, dostluk, eğlence olarak değerlendirilmelidir" dedi.

Şiddetin önüne geçmek için insanın kalitesini yükseltmek gerektiğine vurgu yapan Sağlam, "Bu konuda bir defa insan kalitesini yükseltmemiz lazım. Yani eğitim, insan kalitesini yükseltebilirsek o zaman sorunun büyük bir kısmını hal etmişiz demektir" diye konuştu.


CİHAN