Side'de badem ağaçları çiçek açtı

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm beldesi Side'de ilkbahar yüzünü gösterdi. Dağ laleleri ve papatyalardan sonra badem ağaçları da çiçek açtı. Buraya tatile gelen Alman ve Hollandalı turistler, çiçeklerin arasında hatıra fotoğrafları çektirdi.

Sidede badem ağaçları çiçek açtı
02 Şubat 2013 Cumartesi 16:38 tarihinde eklendi, 1.396 kez okundu.

 

Side Terminali İşletme Sorumlusu Mustafa Yuva, yaptığı açıklamada iki gündür etkili olan güneşli havanın badem ağaçlarını çiçek açtırdığını söyledi. Dağ laleleri, papatyalar ve badem ağaçlarının açmasının ilkbahar sevinci yaşattığını belirten Yuva, turistlerin otogar yakınında çiçek açan ağaçları görünce hatıra fotoğrafı çektirdiğini kaydetti. Yuva, "Doğu illerinde yolları kar kapatırken Side'de bahar var. Böyli bir yerde yaşadığım için Allah'a şükrediyorum." dedi.
 
Turistlerden Alman emekli hemşire Joyse Selmatn, badem ağacının çiçek açtığını görünce fizik tedavi uzmanı eşiyle birlikte fotoğrafı çektirdiklerini söyledi. Çocuklarıyla ile birlikte Side'yi gezmeye gelen Mustafa Yıldız ise dağ lalelerini görünce bahar sevinci yaşadıklarını kaydetti. Güney Koreli eşiyle yedi günlük tatile geldiklerini belirten Alman makine mühendisi de plajda oturarak güneşlenmenin keyfini çıkardıklarını söyledi.

CİHAN