Sierra'nın annesinden Türkiye'ye teşekkür

Amerikalı Sarai Sierra'nın annesi Betsy Jimenez, kızının katil zanlısının bulunmasının ardından Türk yetkililere ve Türk halkına teşekkür etti.

Sierranın annesinden Türkiyeye teşekkür
19 Mart 2013 Salı 11:28 tarihinde eklendi.

 

New York'a bağlı Staten Island'da Cihan Haber Ajansı'na konuşan Jimenez, Türk polisinin olayla yakından ilgilenmesini takdir ettiklerini belirtti; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a teşekkürlerini iletti. Kızının defnedildikten sonra bile çalışmalarına devam eden Türk yetkililerin çok gayret gösterdiklerini söyleyen Jimenez zanlının adalete teslim edildiğini bundan sonra zanlı hakkında ne gibi bir karar verileceğini beklediklerini belirtti.
 
Kızının kaybolduğu günden, katil zanlısının bulunduğu güne kadar Türk insanın her zaman desteğini gördüğünü dile getiren Betsy Jimenez, bir gün Türkiye'ye gidip Türk insanına teşekkür etmek istediğini söyledi.
 
Kızını kaybettikten sonra hayatının çok değiştiğini vurgulayan acılı anne Jimenez " Sierra çok özleniyor. Daha geçen gün torunum Silas'ın 10. yaş gününü kutladık. Annesiz bir doğum günü kutlamanın üzüntüsünü yaşadı. Hiç tanımadığım insanlardan destek ve sevgi mesajları aldım. Destek veren herkese teşekkür ederim." diye konuştu. Jimenez, bu süreçte kendilerine metanet veren Allah'a şükretti.
 
BUNU NEDEN YAPTIĞINI KENDİSİNE SORMAK İSTERİM
 
Laz Ziya' lakaplı Ziya T'nin yakalandığını öğrenen Anne Betsy Jimenez, "Türkiye'de zanlıyla görüşüp kızıma neden bunu yaptığını sormak isterdim." dedi.
 
Zanlının ifadesine göre Sierra'ya bütün gücüyle vurduğunu hatırlatan Jimenez, "Amerikalı olup olmadığını bilmediğini söyledi. Türk bir kadın zannetmiş. Kadın olduğunu bildiğin halde, nasıl bir insana bu kadar zarar verdin. Neden bir insanın hayatını kaybetmesine neden oldun. O bir aileyi yıkmış oldu. Türkiye'ye gidip yakalanan şahsa bunları sormak isterdim." diye konuştu.
 
AİLEMİZİ MAHVETTİ
 
Kızını kaybettikten sonra hayatının hiçbir şekilde eskisi gibi olmayacağını söyleyen Jimenez, şöyle devam etti: "Kızım ve torunlarımla hafta sonları çok zaman geçirirdim. Artık bundan sonraki hayatında bunları yaşanmayacak. Birgün torunum Silas bana dedi ki: Zaman makinası yapıp, annemin olduğu zamana gitmek istiyorum. 'Anne ben burdayım' demek istiyorum." şeklinde yaşadığı duygusal bir anını paylaştı.
 
11 yaşındaki torunu Sion'un annesini öldüren zanlının fotoğrafını görmek için internete girdiğini söyleyen Jimenez, çocuklarının annelerini çok özlediğini dile getirdi.
 
KIZIMIN ADINA BURS VERİLECEK
 
Betsy Jimenez, Staten İsland Koleji tarafından kızı Sierra adına burs verileceğini söyledi. Üniversite yönetimi tarafından alınan bir karar gereği fotoğrafçılık veya başka bir bölümde okuyan öğrencilere burs verileceğini bilgisini aktaran Jimenez, kızının adını sonsuza kadar yaşatmak istediklerini ifade etti.
 
Baba Dennis Jimenez de şahsı yakalayan Türk yetkililerine teşekkür ederek, olayın daha başında olduklarını ifade etti.
 
Cihan'ın sorularına telefonla cevap veren Sarai'nın eşi Steve Sierra ise Türk polisinin çok büyük bir gayret gösterdiğini, ama soruşturmanın devam etmesinden dolayı şu an için konuşmak istemediğini söyledi.
 
Sarai Sierra, 21 Ocak'ta ortadan kaybolmuş ve cesedi 2 Şubat Cumartesi günü Cankurtaran'daki surlarda bulunmuştu.
 
TEŞEKKÜR MEKTUBUNU CİHAN ARACILIĞIYLA GÖNDERDİ
 
Jimenez ailesi, Cihan Haber Ajansı aracılığıyla Türk polisi ve yetkilileri ve halkına bu olayın çözülmesinde gösterdikleri çabalar dolayısıyla el yazısıyla bir teşekkür mektubu da iletti.
 
(CİHAN)

CİHAN