"Şifo, Özdilek'in önüne geçti"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Maraş halkının taktığı ‘Şifo’ lakabının zaman içerisinde Mehmet Özdilek’in önüne geçtiğini söyledi.

Şifo, Özdilekin önüne geçti
06 Kasım 2013 Çarşamba 19:09 tarihinde eklendi.


Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek Polis Koleji’nin düzenlediği söyleşide, Polis Koleji öğrencileriyle buluştu. Burada hayatından kesitleri paylaşan Özdilek, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Bir öğrencinin ‘Şifo’ lakabının üzerindeki etkiyi sormasını cevaplayan genç teknik adam, "1984 Dünya Şampiyonası’nda Belçikalı Vincenzo Enzo Scifo, ben de Kahramanmaraşspor'dayım. Aramızdaki fark bu. Maraş halkının bana taktığı bir lakap. Zaman içerisinde Şifo lakabı Mehmet Özdilek’in önüne geçtiğini söyleyebilirim. Futboldan sonraki hayatımda daha çok Mehmet Özdilek’i vurgulamaya çalışıyorum ama insanlar sevgilerini Şifo Mehmet olarak gösterdiğinde benim için değişen bir şey olmuyor." dedi.

Samsun’da henüz futbol yaşamının başlamadığı zamanlar gittiği Samsunspor - Beşiktaş maçı anısını öğrencilerle paylaşan Özdilek, bu maçta izlediği ve daha sonra takım arkadaşı oldukları Metin, Ali ve Rıza ile ilgili arkadaşıyla paylaştığı diyaloğu öğrencilere anlattı.

Metin, Ali ve Rıza’nın ilk senelerini oynadığı bir Samsunspor - Beşiktaş maçına gittiğini ifade eden Özdilek, "Maç başladı. Samsunspor - Beşiktaş. Maç oynanıyor, gidiyor geliyor ve neticede 2 - 2 bitti. Arkadaşıma şunu söyledim. Bak Beşiktaş’ı seyrediyorsun, bu takımda bunlar oynuyorsa ben bu Beşiktaş takımında oynarım dedim. Ve çok kısa süre sonra Beşiktaş ile mukavele imzaladım." ifadelerini kullandı.

Türkiye’de kendine benzettiği oyuncu olmadığını ve her oyuncunun kendine göre meziyetleri olduğunu dile getiren Özdilek, Mehmet Özdilek’in de bir tane olduğunu herkese bunu söylediğini ve zamanın özel oyuncuları olduğunu vurguladı.

Söyleşinin ardından Mehmet Özdilek ve okul yöneticileri tarafından yapılan kura çekimi ile bazı öğrencilere Gençlerbirliği forması ve kaşkolü hediye edildi.


CİHAN