Sigarayı günde 3 pakete çıkartmış

Işık Koşaner'ın istifası sürpriz değil. Genel Kurmay Başkanı 5 ay öncesinde bugünün planlarını yaptı

Sigarayı günde 3 pakete çıkartmış
30 Temmuz 2011 Cumartesi 16:00 tarihinde eklendi, 1.598 kez okundu.

 

Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve 3 kuvvet komutanının emekliliğini istemesi gündeme bomba gibi düştü. Herkes bu ayrılığın sürpriz olduğunu düşündü.
 
Meğer öyle değilmiş.
 
Koşaner emeklilikte oturacağı lojmanı Mart ayında seçtiği ortaya çıktı.
 
Yine Koşaner'in yakın dönemde çok sıkıntılı olduğu ve sigarayı günde 3 pakete çıkardığı konuşuluyor.
 
Vatan yazarı Murat Çelik, komutanların istifaya giden sürecin görünmeyen ayrıntılarını bugün köşesinde yazdı. İşte o yazıdan bir bölüm: "Hasdal’daki silah arkadaşları “istifa etsin” diyordu ama Işık Koşaner istifaya zaten beş ay önce karar vermişti. Bu bilgi bir söylentiye dayanmıyor. İki somut gelişme var Koşaner’in istifaya Mart ayında karar verdiğinin kanıtı olan
 
Anlatayım...
 
Genelkurmay başkanları ya da kuvvet komutanları, görev sürelerinin dolmasına 5 - 6 ay kala; 1.) Emeklilik dönemlerinde oturacakları lojmanı seçer ve tefrişine başlarlar.
 
2.) Yine emekli olduktan sonra kullanacakları sivil otomobili alırlar.
 
Işık Koşaner lojmanını Mart ayında seçti. Aynı günlerde, bir de binek tipi otomobil satın aldı.
 
Yani emekliliğine 2 buçuk sene kala.
 
Koşaner;

1.) Ankara Merkez Orduevi’nin hemen yanında bulunan general lojmanlarında dairesini seçti ve eşyalarını taşıttı. Dairenin içinin düzenlenmesine başlandı. Koşaner çiftinin emeklilik yaşamlarını sürdüreceği daire, genelkurmay eski başkanlarından, 7‘nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in eviyle aynı binada yer alıyordu.
 
2.) Emeklilik günlerinde kullanmak üzere bir Ford Focus model otomobil satın aldı. Hatta bu aracı, hafta sonları eşi Nurdan Koşaner ile birlikte dost ziyaretlerine giderken kullanmaya başladı bile.
 
Sigarayı 3 pakete çıkartmıştı

Genelkurmay Başkanı’nın (seleflerinin aksine son 6 ayda değil, 2 buçuk yıl öncesinden) lojman seçmesi ve sivil otomobil satın alıp kullanmaya başlaması, TSK içinde “Komutan istifaya karar verdi” söylentilerini de beraberinde getirdi.
 
Işık Koşaner’in yakın çevresiyle bile ilişkilerini neredeyse sıfıra indirmesi, sigara tüketimini günde 3 pakete çıkartması ve sürekli ‘mutsuz ve gergin’ bir görüntü sergilemesi bu söylentiye daha da ciddiyet kazandırdı.
 
Özkök ve Başbuğ’un ziyaretleri Ve yaklaşık bir buçuk ay önce... 16 Haziran 2011 perşembe günü, Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök Ankara’ya geldi ve Genelkurmay Karargahı’nda Koşaner’i ziyaret etti.
 
Bu ziyaret, Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden duyuruldu.
 
Ancak, hemen ertesi gün gerçekleşen ikinci ziyaret kamuoyuna açıklanmadı.
 
Özkök’ün karargah ziyaretinin hemen ertesi günü, 17 Haziran 2011 cuma günü Işık Koşaner ile görüşmeye gelen isim bu kez selefi, Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’du.
 
Art arda gelen bu iki sürpriz ziyaret üzerine askeri kulislerde, “İki eski komutanı, Koşaner’i istifadan vazgeçirmek için iknaya geldi” yorumları yapıldı. Ancak dün itibariyle görüldü ki, ikna çabaları yeterli olmadı ve Işık Koşaner, 5 ay önce verdiği kararı dün hayata geçirdi.