"Sığınan herkese kapımız açık"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD’den kaçan 4 bin Suriyelinin Türkiye’ye giriş yapmaya başladığını söyledi. Suriyelilere yardım etmenin tarihi ve insani bir görev olduğunu belirten Davutoğlu, “İnsanlık tarihimize altın bir sayfa olarak yazılacak” dedi.

Sığınan herkese kapımız açık
19 Eylül 2014 Cuma 14:20 tarihinde eklendi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak Şam İslam Devleti saldırılarından kaçan Suriyelilerin Türkiye’ye geçiş yapmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
Davutoğlu, şöyle konuştu:
 
"Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Suriye'den veya herhangi bir ülkeden ölüm karşısında sığınacak bir yer olarak Anadolu'yu gören kardeşlerimiz sınırımıza geldiğinde, etnik ve mezhebi ayrım gözetmeden hepsini aldık, alıyoruz ve alacağız.
 
Şu anda da bu girişler başladı. Tabii ani bir gelişme olduğu için süratle arkadaşlarımız organize olmaya çalışıyorlar. Bu kardeşlerimiz, en kısa sürede yerleştirilecekler ve ihtiyaçları karşılanacak.
 
Hiç kimsenin tereddüdü olmasın, Türkiye var oldukça ve güçlü oldukça elindeki imkanlarla yardımcı olacaktır. Birinci önceliğimiz kendi topraklarında imkanların karşılanmasıdır.
 
Bu rakam artabilir. İhtiyaçları karşılanacak ve ülkemizde ağırlanacaklar. Bizim mülteciler politikamızı eleştirenler insani yönden ne kadar zaaf içinde olduklarını ortaya koymuştur.
 
Suriyeli kardeşlerimize kucak açmamız tarihi ve insani bir görevdir. İleride bu günleri yazacak olanlar bunu insanlık tarihimize altın bir sayfa olarak yazacaklardır."