Siirt, ilgi odağı oldu

Uluslararası Emitt Turizm Fuarı'nda Siirt Valiliği'nin standı, ziyaretçilerin akınına uğradı.

Siirt, ilgi odağı oldu
31 Ocak 2014 Cuma 12:32 tarihinde eklendi.

Bu yıl İbrahim Hakkı Hz'nin bilimsel çalışmalarının canlandırıldığı standa, basının ilgisi ve Siirtlilerin yoğun ilgisi fuara damgasını vurdu.

Geçen yıl 'En İyi Stant' ödülünü kazanan Siirt Valiliği standı, bu yıl da ilgi odağı oldu. Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt'i en etkin şekilde tanıtmak amacıyla farkındalık oluşturacak projelere ağırlık verildiğini söyledi. Vali Aydın, "Dünya'nın en büyük 5. turizm fuarı konumunda olan Emitt'te bu yıl 70 ülke ve 4500 katılımcı, daha çok turist çekmek için yarışıyorlar. Siirt Valiliği olarak ilimizin turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla bu yıl İbrahim Hakkı Hz’nin bilimsel çalışmalarını canlandırarak, ziyaretçilerin dikkatini çekmeye çalıştık. Şu ana kadar ziyaretçilerden çok güzel tepkiler aldık. Aynı şekilde basınımızın yoğun ilgisiyle karşılaştık. İnanıyorum ki bu çalışmalar ilimize turist sayısını artıracaktır. Bu çalışmalarımızda bizlere destek veren Siirtli hemşehrilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.

Emitt Turizm Fuarını ziyaret edenler, Siirt'in tescilli ürünlerine büyük ilgi gösterdi. Büryan ikramında izdiham yaşanırken, Marifetname Kitabını almak için de ziyaretçiler uzun kuyruk oluşturdu. Vali Ahmet Aydın, Siirt'in marka ürünlerinin pazar payını artırmak istediklerini ifade etti. Son yıllarda tanıtımda güzel bir trend yakaladıklarını kaydeden Vali Aydın, amaçlarının Siirt'in zengin kültürünü, doğal güzelliklerini ve marka ürünlerini tüm dünyaya etkin bir şekilde tanıtmak olduğunu söyledi.


CİHAN