"Siirt makus talihini yendi"

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Kasım ayı toplantısı Siirt’in Baykan ilçesi öğretmen evinde yapıldı.

Siirt makus talihini yendi
27 Kasım 2013 Çarşamba 22:44 tarihinde eklendi.


Düzenlenen toplantıda konuşan Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt’te son yıllarda her alanda yapılan hizmetlerle makus talihini yendiğini söyledi.

Herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Aydın, “Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Melis toplantısının Baykan ilçemizde olasını önemsiyoruz. Siirt ve ilçeleri her geçen gün gelişiyor. Birçok iş adamımızın ilimizde ve ilçelerimizde olsun yatırım yapmaları için çaba içerisinde olduğunu görüyoruz. İnşallah bunun meyvesini önümüzdeki günlerde alacağımıza inanıyoruz.” dedi.

Meclis toplantılarını ilçelerde yapmanın dikkatleri bu noktaya çekmek olduğunu belirten Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, ilçelerdeki üyelerin sorunlarını yerinde, kendilerinden dinleme fırsatını yakalamayı hedeflediklerini söyledi. Kuzu, yaptığı konuşmasında, “Son 10 yılda eğitim yatırımları açısından büyük bir atılım yaşayan ülkemizde, ilimizle ilgili bazı sıkıntılar olduğunu gözlemlemekteyiz. Şöyle ki; son günlerin en yoğun tartışma konularından biri olan kız ve erkek öğrencilerinin aynı yurtlarda kalma ve barınma sorunu hepinizin malumudur.

15 yıl süreyle kiralanacak olan binaların yurda dönüştürülmesi için bakanlığın gazetelere verdiği ilanda Kars, Ağrı, Hakkâri, Bilecik, Kırşehir, Rize, Ordu, Erzincan, Gümüşhane, Tunceli, Adıyaman ve Artvin gibi şehirler yer alırken, Çanakkale’nin Biga, Sakarya’nın Hendek, Aydın’ın Nazilli, Zonguldak’ın Ereğli ilçeleri yer alırken maalesef Siirt bu saydığım ilçeler kadar dikkate alınmamıştır.

6 bin 200 civarında öğrencinin eğitim gördüğü Siirt’te Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde 840 kişi kapasiteli kız öğrenci yurdu, 750 kişi kapasiteli erkek öğrenci yurdu olmak üzere toplamda 2 adet yurt bulunmaktadır. Yani 6 bin 200 öğrenciden sadece bin 590’ı devlet yurtlarında kalabilmektedir. Daha basit bir hesapla her 4 öğrenciden 3’ü dışarıda kalmaktadır.” diye konuştu.

Ticaretle uğraşan iş adamlarını Baykan’a yatırım yapmaya davet eden Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Limak Holding sahibi Nihat Özdemir, Veysel Karani’nin Baykan ilçe sınırlarında yer alan şirin bir il olduğunu bu ticaretle uğraşan iş adamlarının buraya yatırım yapması gerektiğini söyledi.

Türkiye’de en büyük eğitim kompleksi olarak faaliyet gösterecek olan İmam Hatip Okulu ve kız yurdunu Siirt’e kazandırdıklarını belirten Özdemir, kız yurdu 630 yataklı, okul 80 derslik, spor ve konferans salonlarının ise 1000 kişilik olduğunu söyledi. Özdemir, kendisi tarafından yapılan dev yatırımların Siirtlilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Toplantı sonrası heyet pişmaniye imalat yerini ziyaret etti. Çalışanlarla sohbet eden Vali Aydın ve beraberinde Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, işletme sahibinin yaptığı yatırımdan ötürü kutladı. Heyet daha sonra GÖKSAR İnşaat ve Ticaret Sanayi Odası yönetiminde bulunan Müteahit Zeki Göktaş’ın iş yerini de ziyaret ederek Baykan da yapılan inşaatlarla ilgili bilgi aldı.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt Ticaret Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, Siirt Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı Nihat Özdemir, Baykan Kaymakamı Ufuk Akıl Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeleri ve İş adamlarının da katıldığı istişare toplantısı, yapılan esnaf ziyaretinin ardından sona erdi.


CİHAN