Siirt'te 41 ihtiyaç sahibi aile sevindirildi

Siirt’te "Yoksul Aile" projesi kapsamında ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret eden Zübeyde Hanım Lisesi, Vali Ahmet Aydın'ın destekleriyle bugüne kadar 41 aileyi sevindirdi.

Siirtte 41 ihtiyaç sahibi aile sevindirildi
29 Mart 2014 Cumartesi 16:45 tarihinde eklendi.

Okulun öğrencileri, aralarında topladıkları harçlıklar ve valilikçe yapılan yardımları ihtiyaç sahibi ailelere veriyor. İki haftada bir ziyaretlerde bulunan öğrenciler, bir yıllık gıda ve giyeceğin yanısıra buzdolabı, fırın, koltuk takımı gibi yardımlar yapıyor. Ayrıca evlerin tadilat işlerini de yapıyorlar.

Zübeyde Hanım Lisesi öğrencilerinin bu seferki durağı, Yeni Mahalle'de oturan Fatih Doroğlu ve ailesi oldu. Evin tamir işlerini yaptıktan sonra buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi, koltuk takımı, halı gibi eşyaların yanısıra gıda yardımlarıyla da aileyi sevindirdiler. Vali Aydın da öğrencileri yalnız bırakmayarak Doroğlu ailesini ziyaret etti. Kona hakkında açıklama yapan Vali Yardımcısı Mustafa Pala ise bunun örnek bir proje olduğunu belirterek, çalışmalarından dolayı Okul Müdürü İdris Yolbaş, Okul Aile Birliği Başkanı Misbah Yılmaz ve öğrencilere teşekkür etti.

Pala, “Okulumuzun bu örnek çalışmasıyla birçok fakir aile sevindirildi. Devlet, her zaman fakir ve ihtiyaç sahibi ailelerin yanındadır. Doroğlu ailesi artık yalnız değildir. Muhtaç ailelerin, herhangi bir sıkıntıları olması durumunda valiliğimize gelerek durumlarını bildirmelerini istiyoruz. Kendilerine gereken her türlü yardım yapılacak.” dedi. Okul Müdür Yolbaş da, “Projemize maddi ve manevi her türlü desteği veren Valimiz Sayın Ahmet Aydın’a ve Vali Yardımcısı Mustafa Pala’ya şahsım, Okul Aile Birliği Başkanı Misbah Yılmaz ve öğrencilerim adına, projemizde bizleri yalnız bırakmayan ve sürekli bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi de yardımseverliklerini pekiştiren bu anlamlı çalışmalarından dolayı kutluyorum.” şeklinde konuştu. Fatih Doroğlu ise, "Beni ve ailemi o kadar sevindirdiniz ki Allah da sizleri sevindirsin. Allah, devletimize zeval vermesin." dedi. 


CİHAN