Siirt'te 5 PKK'lı cesedi bulundu

Eruh kırsalındaki Çırav Dağı eteklerinde koyun otlatan çobanların bulduğu 3'ü kadın 5 PKK'lının cesetleri bulundukları bölgeden alındı.

Siirtte 5 PKKlı cesedi bulundu
05 Haziran 2013 Çarşamba 19:04 tarihinde eklendi.
Cesetlerden kimliği teppit edilen 1'i Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne gönderilirken, 2'si Siirt merkeze getirildi. Suriye uyruklu oldukları belirtilen 2 kişinin cesetleri ise, Malatya Adlı Tıp Kurumu'na gönderildi.
 
Cesetlerin bulunduğu yerden alınması için giden heyette, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ve bazı BDP'li belediye başkanları da eşlik etti. Cesetlerin bulunmasından sonra Eruh'ta esnaf kepenk kapatırken, Siirt merkeze getirilen cesetlerden birinin Eruh Belediye Başkanı Melih Oktay'ın kardeşi Sadık Oktay'a ait olduğu belirtildi.
 
BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, 2 cesedin getirildiği Siirt Devlet Hastanesi önünde yaptğı konuşmada şöyle dedi:
 
"Eruh belediye başkanımızın kardeşi yaklaşık bir yıl önce yaşamını yitirmiş, cenazesi arazide kalmıştı şimdi getirdiler. Artık bu süreci hiçbir şey etkilemez, bu süreç başarıya ulaşmak zorunda. Hiç bir seçenek yoktur, demokrasi seçeneğinin dışında hiçbir seçenek yok bu sorun çözülmek zorunda.

İstanbul'daki olaylar da bunu çok iyi gösterdi halk demokrasi istiyor, demokrasinin olduğu bir yerde sıkıntı yok, sorun yok, problem yok. Demokrasi olursa yani yerleşirse, kurum ve kuruluşlarıyla yerleşirse herkes kendi kimliğiyle bu ülkede özgür ve eşit yaşayacaktır. Bu mesele hallolduktan sonra zaten Kürt sorunu bitecek. Kürt sorunun adı kimlik meselesi, dil meselesi, demokrasinin standartları genişlerse kimlik meselesi, dil meselesi anayasada halledilirse zaten çözüm gerçekleşmiş olacak. Süreç bitmek zorunda kesinlikle."
 
Eruh Belediye Başkanı Melih Oktay ise, her şeyden önce böyle bir süreçte böyle cenazelerin gelmesinin hoş olmadığını söyledi. Oktay, "İnşallah bundan sonra cenazeler gelmez, insanlar rahat bir nefes alır. Daha rahat bir süreç olur canı gönülden tabiki bu sürecin olumlu bir şekilde geçmesini temenni ediyoruz, herkesin başı sağ olsun"dedi.

DHA