Siirt'te halaylı bayram kutlaması

Siirt'te Ramazan Bayramı kutlaması Çok Amaçlı Kültür Merkezi'nde milletvekili, vali, belediye başkanının katıldığı törende halka bir araya gelerek kutlandı.

Siirtte halaylı bayram kutlaması
08 Ağustos 2013 Perşembe 19:53 tarihinde eklendi.
Kutlamada AK Parti Milletvekili Osman Ören ile Vali Ahmet Aydın, Türkçe, Kürtçe müzik eşliğinde halay çekti.
 
Siirt'te Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yaptırdığı Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Vali Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Selim Sadak 3'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral M. Şükrü Eken Baro Başkanı Cemal Acar ile kurum ve daire müdürleri vatandaşlarla bir araya gelerek bayramlaştı.

Vali Ahmet Aydın, bayramı geçen yıldan farklı olarak kültür merkezinde halkla birlikte kutladıklarını belirterek, "Halkımızla buluştuk, çocuklarımız için çok güzel bir Bayram oldu. Öksüz ve yetim çocuklarımızı buraya getirdik. Onlara ayrıca bir çek verdik, alışveriş merkezimizde onu da kullanacaklar. Devlet ile millet bayramlaşmış oldu, kaynaşmış oldu. Güzel bir etkinlik oldu, bu çocukların sevinci her şeye değer.

İnşallah bundan sonraki senelerde de hep böyle daha çok sivilleşme daha çok halkın içinde olmayı ümit ediyoruz. Çünkü bizim alışageldiğimiz resmi bayramlar hep böyle soğuk geçiyor, ama bu ortam çok güzeldi. Hava da biraz sıcaktı ama hava sıcak olmasaydı çok daha güzel olacaktı. Ben tekrar tüm Siirtli hemşehrilerimize nice bayramlar diliyorum bu etkinliklerin tüm ülkemize örnek olmasını diliyorum" dedi.
 
Vali Ahmet Aydın ile AK Parti Milletvekili Osman Ören, Kürtçe Türkçe ve Arapça şarkılar eşliğinde halaylar çekti. Halayın ardından çadıra gelen 700 çocuğa 50 Liralık alışveriş çeki dağıtıldı. Çocuklarla alışverişe giden Vali Aydın ile Milletvekili Ören ve beraberindekiler davetli çocuklarla birlikte oyun salonuna giderek go kard'a binip çeşitli oyunlar oynadı.

DHA