Siirt'teki maden faciasında tutuklu sayısı 7’ye yükseldi

SİİRT'in Şirvan İlçesine bağlı Maden Köyündeki bakır madeninde, 13 işçinin cesedinin çıkarıldığı, 3 işçinin ise arandığı geçen 17 Kasım'daki heyelan faciasıyla ilgili olarak 2 kişi daha tutuklandı. Soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 7'ye çıkarken, 1 kişi ise aranıyor.

Siirtteki maden faciasında tutuklu sayısı 7ye yükseldi
07 Aralık 2016 Çarşamba 10:31 tarihinde eklendi.
Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde, 17 Kasım 2016 tarihinde özel bir firmaya ait bakır maden ocağında meydana gelen heyelanda 16 işçi toprak altında kaldı. İşçilerden 13'ünün cesetleri çıkarılırken, 3 işçiyi arama kurtarma çalışmaları ise sürüyor. Bilirkişi raporundan sonra soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı arttı. 
 
Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada, ihmali olduğu belirlenen 2 kişi daha dün akşam gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye çıkarılan iş güvenlik uzmanı S.K. ve şirket mühendisi M.K., savcılıkta verdikleri ifadenin ardından çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Böylelikle soruşturma başından beri yaşanan facia ile ilgili tutuklananların sayısı 7'ye çıkarken, 1 kişinin ise arandığı belirtildi.